Passaport covid: com aconseguir-lo i on el demanen

Caldrà presentar el certificat Covid en PDF o en format digital per poder accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran

El passaport covid ja és obligatori per accedir a restaurants, bars, gimnasos i residències de la gent gran. Des d'aquest 3 de desembre s'haurà de presentar per entrar en aquests establiments, després que la seva posada en marxa es posposés pels problemes amb la pàgina web.

Què és el passaport covid?

El passaport covid és un certificat digital que acredita tenir la pauta completa de vacunació, haver superat la covid o disposar d’una prova PCR negativa. El certificat també es pot sol·licitar si es disposa d'un test d’antígens negatiu realitzat en una de les farmàcies autoritzades per Salut. 

Respecte a la primera opció, cal acreditar que es té un certificat de vacunació on hi haurà de constar que s'ha rebut la pauta completa o una dosi en cas d’haver passat la malaltia. Només s'accepten les vacunes de Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen. Per a demanar-ho presentant una PCR negativa, aquesta s'haurà d'haver fet no més de 72 hores abans. I pel que fa a les persones que han passat la malaltia, han d'haver passat com a mínim 11 dies des del positiu i han de presentar una PCR positiva.

Passaport Covid. FOTO: ACN

Passaport Covid. FOTO: ACN

Tota aquesta informació es recull en un codi QR que només poden consultar els organismes autoritzats i que no queda recollida en cap base de dades. El Departament de Salut s'encarrega d'emetre el certificat a aquells qui ho sol·licitin i compleixin els requisits.

Com s'obté?

El certificat covid de vacunació en format QR es pot descarregar a través de l'aplicació mòbil de La Meva Salut. Ara també es pot descarregar des del web de cites de vacunació.

A l'hora d'accedir als recintes on es requereix el certificat, cal presentar el codi QR junt amb el DNI. Un cop passat el codi, l’aplicació emet un semàfor verd o vermell amb el nom i la data de naixement, que s’ha de comprovar amb el DNI. A més, l’usuari pot mostrar el QR en format paper o a través del telèfon mòbil.

En quins casos es requereix?

L'acreditació digital servia inicialment per viatjar per la Unió Europea, però ara es requereix a Catalunya per participar en l’oci nocturn, els casaments i les celebracions amb ball en espais tancats o per accedir a la restauració, gimnasos i residències de gent gran. Per les terrasses no és necessari. També es demana en concerts i festivals de música que es facin en espais tancats i a peu dret, a més d'en activitats culturals i recreatives sempre que hi hagi servei de restauració o ball a l’interior dels recintes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

 
Comentaris

Destaquem