Petits! Grans! Llibres! consolida el seu model pedagògic a través de la lectura

En l'edició d'enguany, el certamen ha tornat a celebrar-se al Claustre del Monestir

La 8a edició del festival de lectura Petits! Grans! Llibres!, organitzat per l'Institut de la Infància, ha arribat al seu punt i final. Després de 3 dies plens de lectures, llibres i un context familiar, en el que els més petits han pogut gaudir del món de la lectura amb els seus pares i familiars, el festival ha tancat el divendres 13 de juliol la 8a edició.

En l'edició d'enguany, el certament ha tornat a celebrar-se al Claustre del Monestir, en un entorn ideal per gaudir de la lectura. En aquest sentit, l'alcaldessa Carmela Fortuny n'ha fet una valoració molt positiva: "Des de l'Ajuntament hi ha hagut una voluntat ferma per portar al Claustre del Monestir aquest festival. És el lloc més emblemàtic de la ciutat i Petit! Grans! Llibres! és un projecte emblemàtic. És un projecte que no ens deixa indiferents, que va adreçat a les famílies. Dins del Pla d'Acció municipal tenim 4 grans eixos i un d'ells és la cultura innovadora. Fer Petits! Grans! Llibres! és innovar i és fer cultura", ha explicat.

A més, Fortuny també ha valorat què aporta el festival en la millora de la cultura a Sant Cugat: "Petits! Grans! Llibres! contempla una dimensió socials que ens transforma mitjançant l'educació. En aquest sentit, volem felicitar a l'equip que ho fa possible", ha assenyalat Fortuny. "El que ens agrada és que aquest projecte canvia i transforma la mentalitat de tots plegats: dels polítics, dels tècnics i de les mateixes famílies. És una gran eina per apropar-se a la lectura", ha afegit.

Per la seva banda, la directora de l'Institut de la Infància, Verònica Bronstein, s'ha mostrat molt satisfeta amb la consolidació del festival: "Li hem donat una volta al model pedagògic i ho hem fet amb innovació. Estem molt satisfets de com ha anat aquesta 8a edició", ha explicat. "La percepció que hem tingut és que tothom qui ha vingut, i també ha vingut molta gent de fora, ha sortit content amb l'experiència. Per això creiem que estem consolidant el model pedagògic, fent educació a través de la lectura i la innovació", ha afegit la presidenta de l'entitat organitzadora. De totes maneres, també ha explicat que per l'any vinent l'objectiu és que hi hagi més participació que aquest any, i que cal millorar en tasques de difusió de l'esdeveniment.

 
Comentaris

Destaquem