Les Planes arrenca la Festa Major reivindicant la seva identitat

El barri celebrarà la festa grossa fins diumenge

Cercavila de la Festa Major de Les Planes. FOTO: Bernat Millet

Les Planes ja ha donat tret de sortida a la seva Festa Major, que recupera els tres dies i la total presencialitat. Les activitats duraran fins a l'11 de setembre i es poden consultar a l'agenda del TOT.

El pregó ha anat a càrrec de José Luis Cabrera, Francisco Mulet i Carles Gorgas, participants assidus de la Cursa de les Planes, una competició que va celebrar la seva 40a edició i que ara volen "professionalitzar i convertir en un referent a Collserola".

Pregó de Festa Major de Les Planes. FOTO: Bernat Millet.

Pregó de Festa Major de Les Planes. FOTO: Bernat Millet.


Els pregoners han comparat la cursa amb l'evolució del barri: "petit, però a poc a poc creixent", ha dit Cabrera. "No m'hauria imaginat mai voreres al meu carrer". Han volgut donar molt valor a l'esport i en particular a la cursa, "malgrat les pujades i baixades", bromejava Gorgas. De fet, Mireia Ingla, alcaldessa, els ha felicitat per mentenir-la tants anys: "Diu molt de la vostra perseverança".

Abans del pregó, però, la festa ha arrancat amb música i dansa: una Cercavila que ha ballat des de la font d'en Colom fins a la plaça de la Creu d'en Blau, amb batucada i animació, a càrrec de Tokem X Tu i Manos de fuego.

En acabar, els veïns de Les Planes han gaudit d'un sopar de carmanyola a l'espai Pere Grau, acompanyats de música, ping-pong i futbolí. La nit ha acabat amb el concert d'Orgue de Gats.

Cercavila de la Festa Major de Les Planes. FOTO: Bernat Millet

Cercavila de la Festa Major de Les Planes. FOTO: Bernat Millet

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem