La Plataforma de Pensionistes exigeix la 2a residència pública: "És una necessitat"

Anuncien una manifestació per reclamar-la, a més de demanar pensions dignes i que Terrassa passi a ser zona 1

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat reclama la segona residència pública al municipi, i assegura que la seva construcció "és una necessitat". Per això, des de fa uns dies estan recollint signatures per presentar-les a l'Ajuntament, i han anunciat una manifestació, pel pròxim dilluns 3 de febrer, a les 12 h, a la plaça de la Vila, on també demanaran unes pensions dignes i que Terrassa passi a formar part de la zona 1 de l'AMB, per poder arribar amb menys costos econòmics a l'Hospital de Terrassa.

La 2a residència pública

Tal com expliquen des de la Plataforma de Pensionistes, actualment hi ha negociacions entre l'Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat per a la construcció d'aquesta segona residència pública: "La idea és licitar a alguna empresa que construeixi la residència i a canvi d'això, després faci la gestió de la residència", diuen. En aquest sentit, la plataforma es mostra contrària a aquest possible model: "Volem una residència de gestió pública, perquè és l'única manera que el personal que estigui treballant a la residència tingui sous dignes, la qual cosa després té a veure amb les pensions", afirmen.

De fet, expliquen que "hi ha 62 places públiques a la Residència Santa Rosa (la pública) i 220 places més en les residències concertades", mentre que "hi ha 13.000 persones més grans de 65 anys". En aquest sentit, apunten que "l'Ajuntament ha de pensar en el futur" i per això han enviat diferents correus electrònics per trobar-se amb la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Núria Gibert: "Avui dia no tenim resposta. Seguirem insistint per tenir resposta a les nostres peticions", han avançat. "Demanem al nostre Ajuntament que s'impliqui, que vagi a la Generalitat a demanar el que calgui per aconseguir aquesta millora", sentencien.

Pensions dignes

Des de la plataforma valoren positivament el fet que el Govern espanyol hagi apujat l'IPC, però reconeixen que encara tenen "moltes reivindicacions al voltant de les pensions" i demanen que "les pensions siguin incloses en els pressupostos generals de l'Estat" i argumenten que "serà l'única manera que les pensions no depenguin de la voluntat de cap Govern". Els pensionistes asseguren també que amb aquesta demanda "indirectament demanem uns sous dignes, perquè si la gent té uns bons sous i cotitza, tindrà unes bones pensions".

Terrassa, Zona 1

L'hospital de referència pels santcugatencs i les santcugatenques és el de Terrassa i, per aquest motiu, la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat demana que la població vallesana entri a formar part de la Zona 1 de l'AMB, com va fer Sant Cugat el 2019: "Per anar a Terrassa paguem gairebé 4,5 €, és un cost una mica elevat" diuen.

 
Comentaris

Destaquem