contingut promocionat
CONDIS LIFE SANT CUGAT

Prepara aquesta salsa romesco tant pels teus calçots com pels plats de peix

Aquesta recepta la podeu fer al vostre gust

La Salsa Romesco és una salsa aromàtica elaborada amb tomàquet i té el seu origen a Tarragona. Encara que pot combinar amb pasta, carn o peix, actualment el més tradicional fer-la servir per acompanyar els calçots. L'origen d'aquesta salsa va ser a principis del segle XX en les barques del Serrallo. I és que els pescadors usaven el que tenien a mà, pa sec, oli, vi, vinagre, nyores i tomàquet. 


Així cada pescador afegia el que tenia per crear la seva pròpia salsa com avellanes i ametlles, que donen cos a la salsa. El romesco s'ha convertit en una salsa coneguda internacionalment. Anem a veure com es fa:

Ingredients: 

1 cap d’alls escalivats i un all cru

100 g d’ametlles torrades i pelades

30 g d’avellanes torrades i pelades

4 tomàquets madurs escalivats

80 cl d’oli d’oliva

1 llesca de pa sec i torrat xopat amb vinagre

1 polpa de nyora

Sal

Instruccions:

En un morter o batedora, primer posarem la sal al gust; després, picarem els alls, afegirem i picarem les ametlles i les avellanes. Picarem els tomàquets madurs.

Afegirem l’oli a poc a poc, sense deixar de picar o batre, fins que veiem que la salsa quedi bé per sucar-hi el calçot; depenent de l’oli, la podem fer més espessa o més clara. Finalment afegirem la llesca de pa, la polpa de nyora o pebre vermell.

El calçot o brot de ceba blanca replantat; a mesura que van creixent, es van “calçant”, tapen els costats de terra per blanquejar-ne la base, la part comestible.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem