Es presenta 'Llengua i república', un argumentari del Manifest Koiné

L'Assemblea Nacional Catalana a Sant Cugat ha presentat el llibre 'Llengua i república' a la Casa de Cultura

L'Assemblea Nacional Catalana a Sant Cugat ha presentat el llibre Llengua i república el dimecres 26 de gener a la Casa de Cultura. Aquest és un llibre que argumenta totes les qüestions que van sortir arran del Manifest Koiné en defensa de l'oficialitat única del català.

"Diuen que defensar l'oficialitat única del català és de feixista, i moltes vegades piquem l'ham", ha reclamat Àngels Folch, membre del grup Koiné. "En una cooficialitat, la llengua forta sempre es menja la dèbil".

Folch ha repassat totes les crítiques que va rebre el manifest Koiné per argumentar-les. Una d'elles era el fet que se'ls titllés d'estar en contra de la immigració. "Si et vols quedar a viure aquí, aquesta llengua l'has de tenir en compte", ha expressat. També ha parlat de la immigració provinent d'altres comunitats autònomes: "Hi ha molta gent que porta tota la vida aquí i no parla la llengua. Diuen que són catalans, però un català és evident que parla català"

Presentació Llengüa i República. FOTO: Cristina Cabasés

Presentació Llengüa i República. FOTO: Cristina Cabasés

"Els defensors del bilingüisme resulta que són monolingüistes". Folch ha volgut desmuntar el terme de bilingüisme. "Nosaltres no som bilingües tampoc. Pensem en català, però a força d'anys hem après castellà també".

Sobre el futur de la llengua catalana, la membre del grup Koiné s'ha mostrat preocupada. "Avui dia hi ha més persones que saben català, però menys persones que el parlen", ha informat. "Gran part d'aquesta influència són els mitjans de comunicació". Àngels Folch ha volgut exemplificar-ho amb la joventut: "Abans el castellà es parlava a classe i el català al pati. Ara és al revés. Si no ens hi posem, no hi haurà retorn".

Presentació Llengüa i República. FOTO: Cristina Cabasés

Presentació Llengüa i República. FOTO: Cristina Cabasés

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem