La presentació del Món Sant Cugat es farà per Instagram live

Amb l'anul·lació de la Festa del Llibre i l'ajornament per part del TOT de la Taula d'Escriptors, la presentació del Món Sant Cugat es farà per l'Instagram del TOT Sant Cugat

Com era Sant Cugat fa cent anys? és el tema central de la 9a edició de la revista Món Sant Cugat, el monogràfic del TOT Sant Cugat, que es presentarà el pròxim dijous 23 de juliol a l'Instagram del TOT a partir de les 17:30 hores. Així doncs, l'acte de presentació s'emplaça en línia, després que la Festa del Llibre hagi quedat anul·lada i el TOT Sant Cugat hagi decidit ajornar la 8a Taula d'Escriptors, coincidint amb l'augment de casos de COVID-19 i amb les actuals restriccions a poblacions veïnes per part de la Generalitat de Catalunya. 

Més info: Sant Cugat anul·la la Festa del Llibre per “la dificultat de controlar la mobilitat"

Més info: El TOT ajorna la Taula d'Escriptors, després de la suspensió de la Festa del Llibre

Descobreix el nou Món Sant Cugat en aquest vídeo:

 

 

D'altra banda, l'acte de presentació seguirà comptant amb l'actuació del músic santcugatenc Oriol Saltor que oferirà una petita actuació del seu nou disc, Miralls, creat durant el confinament per la COVID-19 i anirà acompanyat de la jove cantant Mònica Manarillo, entrevistada en aquesta edició que compta amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya.

Com era Sant Cugat fa 100 anys?

El tema central de l’edició, és el recull de fotografies que ens mostren com eren els carrers de la ciutat fa cent anys. Sant Cugat és de les ciutats del país que més ha vist transformada la seva fisonomia de dalt a baix, amb el permís del Monestir, en un període de temps relativament curt. En 50 anys va passar de ser un poble eminentment agrícola de 5.000 habitants a ser una ciutat  moderna de serveis de gairebé 100.000 habitants. Aquesta transformació tan radical ha tingut un impacte molt gran, sobretot en el seu urbanisme. Una forma de veure-ho clar i de forma més empírica és comparant imatges d’abans amb imatges actuals. En aquest cas, hem volgut recuperar de la mà d’en Ricard Mestre, la idea original de Tomàs Grau en els seus llibres “Sant Cugat, un passeig per l’ahir i l’avui” i mostrar fotografies de principis del segle passat amb fotografies completament actuals de Bernat Millet. 

Sant Cugat confinat

Els santcugatencs hem viscut el nostre confinament en una ciutat sempre plena de vida on el drama sanitari ha capgirat tota la seva activitat. Volem mostrar aquest fet amb la manera singular que el format d’aquesta revista ens aporta, sense ser esclaus de la rabiosa actualitat canviant que vivim. Hem entrevistat dues dones centenàries que han plantat cara a la COVID-19, mostrem també fotografies de l’estat d’alarma on se’ns mostra una ciutat amb els carrers buits, un reportatge sobre la Grip Espanyola de 1918 a Sant Cugat, una situació amb molts paral·lelismes amb l’actual i una entrevista al conseller delegat de Roche Diagnostics Espanya, on ens explica el paper que ha tingut la companyia en la detecció de la malaltia.

Entrevista a la jove cantant Mònica Maranillo

En aquesta edició també hem entrevistat a talent jove santcugatenc com la Mònica Maranillo, que ens explica com van ser els seus inicis, el seu pas per la Voz Kids i l’actual projecte de Grease on està immersa. També expliquem la història de santcugatencs destacats, com Mònica Van Campen, Laieta Auladell, Marina Roure i Tito Pérez. Descobrim l’últim llibre sobre la Casa Aymat, el museu de Cal Gerrer i celebrem els 25 anys del Grup Mediterrània. Tot això, entre molts altres continguts per conèixer Sant Cugat i el seu món més a fons.

 

La portada de la nova edició del Mon Sant Cugat

La portada de la 9a edició del Món Sant Cugat


 

Aconsegueix la nova edició de Món Sant Cugat

Els exemplars de la 9a edició es podran adquirir, a partir del 23 de juliol, als quioscs i llibreries de Sant Cugat, a les oficines de Totmedia o a la pàgina web www.monsantcugat.cat

Per a més informació també podeu trucar al telèfon: 935908600

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem