Pressupostos Participatius: banys públics, espai d'esports i espais d'ombres a parcs

Els Pressupostos Participatius inclouen fins a 15 propostes per la ciutat i 15 per barris, i ja es poden votar fins el 13 de maig

Els pressupostos participatius 2018-2019 de l'Ajuntament de Sant Cugat ja tenen iniciatives finalistes. Es tracta de 30 projectes que afecten tant a la ciutat en el seu conjunt com a cadascun dels barris i que proposen millores als espais municipals i públics del municipi de la mà dels mateixos ciutadans.


El consistori va obrir la votació dilluns 23 d'abril fins al dia 13 de maig per decidir quines d'aquestes iniciatives es converteixen en les 10 d'aplicació final.

La meitat de les propostes afecten la totalitat de Sant Cugat, mentre que les altres 15 són específiques per cada barri, i el resultat final haurà d'incloure cinc propostes de ciutat i cinc de barris, que es podran votar per tots els santcugatencs, independentment del barri on estigui ubicat el seu domicili.

En aquest sentit, el TOT explicarà, dia rere dia, cadascun dels pressupostos per a ajudar a explicar en què consisteixen i que els ciutadans puguin votar amb consciència cada projecte. En el cas dels últims projectes de ciutat, parlarem de "Banys públics als parcs i als itineraris del bus",  l'"Espai d'esport a l'aire lliure a Volpelleres" i els "Espais d'ombra als parcs".

Banys públics als parcs i als itineraris del bus

Aquesta proposta d'actuació a partir dels Pressupostos Participatius 2018-2019 tenen un cost màxim de 300.000 euros i estan inclosos dins l'àmbit d'espai públic.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és facilitar l'accés als lavabos als usuaris de parcs públics de la ciutat, així com facilitar-ne la utilització als conductors i conductores dels autobusos municipals. Per això, es vol dotar de lavabos públics diferents espais de la ciutat.

La iniciativa contempla una cerca d'ubicacions ideals per les dues necessitats, coincidint tant en l'àmbit dels parcs públics com a prop de les parades d'autobús urbà.

Espai d'esport a l'aire lliure a Volpelleres

El projecte de ciutat emmarcat en l'àmbit de l'esport vol habilitar una zona verda que hi ha a tocar de l'escola L'Olivera amb una pista polivalent, així com amb elements esportius i de manteniment físic.

En un sentit general, la iniciativa, amb un cost màxim de 300.000 euros, vol crear un espai de ciutat per la pràctica de l'esport de qualitat a l'aire lliure fomentant, així, un estil de vida saludable tenint cura de l'entorn.

Es vol que sigui un espai per a totes les edats i que esdevingui un nou punt de referència esportiu i d'oci per al barri i pel conjunt de la ciutat.

Espais d'ombra als parcs

Aquest pressupost de ciutat, emmarcat en l'àmbit de l'espai públic i amb un cost màxim de 300.000 euros, vol dotar els parcs públics de Sant Cugat d'elements que facin ombra, com arbres o pèrgoles vegetals. Ha de tractar-se d'elements que generin el mínim impacte paisatgístic i ambiental, i que requereixin poc manteniment.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és garantir que als parcs de Sant Cugat hi hagi espais on no toqui el sol. Així, es pot potenciar el gaudi d'aquests parcs i evitar els efectes perjudicials d'una excessiva exposició solar.

Els elements, en cas d'aprovar-se la mesura, s'ubicaran a punts estratègics o als parcs més concorreguts i han d'anar acompanyats de bancs per seure i descansar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem