Pressupostos Participatius: Carril bici de Rius i Taulet i comprar vehicles adaptats

Els Pressupostos Participatius inclouen fins a 15 propostes per la ciutat i 15 per barris, i ja es poden votar fins el 13 de maig

Els pressupostos participatius 2018-2019 de l'Ajuntament de Sant Cugat ja tenen iniciatives finalistes. Es tracta de 30 projectes que afecten tant a la ciutat en el seu conjunt com a cadascun dels barris i que proposen millores als espais municipals i públics del municipi de la mà dels mateixos ciutadans.


El consistori va obrir la votació dilluns 23 d'abril fins al dia 13 de maig per decidir quines d'aquestes iniciatives es converteixen en les 10 d'aplicació final.

La meitat de les propostes afecten la totalitat de Sant Cugat, mentre que les altres 15 són específiques per cada barri, i el resultat final haurà d'incloure cinc propostes de ciutat i cinc de barris, que es podran votar per tots els santcugatencs, independentment del barri on estigui ubicat el seu domicili.

En aquest sentit, el TOT explicarà, dia rere dia, cadascun dels pressupostos per a ajudar a explicar en què consisteixen i que els ciutadans puguin votar amb consciència cada projecte. En aquest cas, parlarem de "Completar el carril bici de l'avinguda Rius i Taulet" i de "Comprar vehicles de transport adaptat".

Completar el carril bici de l'avinguda Rius i Taulet

Si bé l'avinguda de Rius i Taulet ja gaudeix d'un carril bici, la proposta de ciutat pretén garantir la mobilitat amb bici a tot l'entorn de l'avinguda, alhora que vol potenciar la mobilitat sostenible i la seguretat dels ciclistes.

Aquest projecte de ciutat, emmarcat en l'àmbit de la mobilitat i amb un pressupost màxim de 300.000 euros, vol fer un carril bici segregat dels cotxes als trams de l'avinguda Rius i Taulet on encara no n'hi ha .

Això permetrà, segons els proposants, anar còmodament des de la carretera de Rubí fins l'avinguda Lluís Companys, i facilitarà l'accés amb bicicleta cap a l'estació dels FGC de Sant Cugat i al centre de la ciutat.

Comprar vehicles de transport adaptat

La proposta de ciutat vol adquirir vehicles adaptats que permetin a les entitats oferir el servei de transport a les persones que no poden desplaçar-se pel seu compte.

La iniciativa, que estarà dotada amb un màxim de 300.000 euros, vol garantir amb aquest servei de transport adaptat que les persones que ho necessitin puguin seguir gaudint de les teràpies i els tallers que les entitats ofereixin a ells i els seus familiars.

L'objectiu específic de la mesura seria el de facilitar l'accés als serveis de la Taula d'entitats de Sant Cugat per a persones amb malalties neurològiques i càncer.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem