Pressupostos Participatius: local per entitats de salut mental i energia solar social

Els Pressupostos Participatius inclouen fins a 15 propostes per la ciutat i 15 per barris, i ja es poden votar fins el 13 de maig

Els pressupostos participatius 2018-2019 de l'Ajuntament de Sant Cugat ja tenen iniciatives finalistes. Es tracta de 30 projectes que afecten tant a la ciutat en el seu conjunt com a cadascun dels barris i que proposen millores als espais municipals i públics del municipi de la mà dels mateixos ciutadans.


El consistori va obrir la votació dilluns 23 d'abril fins al dia 13 de maig per decidir quines d'aquestes iniciatives es converteixen en les 10 d'aplicació final.

La meitat de les propostes afecten la totalitat de Sant Cugat, mentre que les altres 15 són específiques per cada barri, i el resultat final haurà d'incloure cinc propostes de ciutat i cinc de barris, que es podran votar per tots els santcugatencs, independentment del barri on estigui ubicat el seu domicili.

En aquest sentit, el TOT explicarà, dia rere dia, cadascun dels pressupostos per a ajudar a explicar en què consisteixen i que els ciutadans puguin votar amb consciència cada projecte. En aquest cas, parlarem de la "Local per a entitats de suport a la salut mental" i la "Energia solar amb finalitats socials".

Local per a entitats de suport a la salut mental

Aquest projecte de ciutat, dotat amb un màxim de 300.000 euros i inscrit en l'àmbit de ciutadania, contempla habilitar un local que permeti a les entitats de salut mental fer accions de suport a les persones afectades i a les seves famílies, que serveixi alhora de punt de trobada.

El local haurà de tenir espais adequats als diferents tipus d'activitats i als diferents perfils de persones usuàries: infants, joves o adults. Aquesta mesura permetrà afavorir que es creïn sinergeies entre aquestes entitats.

Energia solar amb finalitats socials

Amb l'objectiu de promoure l'ús de les energies renovables a equipaments municipals i aprofitar l'estalvi en energia elèctrica per ajudar a persones en situació de pobresa energètica, aquesta iniciativa vol instal·lar plaques solars a les cobertes d'alguns equipaments municipals perquè contribueixin a reduir la despesa en energia elèctrica.

El projecte de ciutat, dotat amb fins a 300.000 euros i inscrit en l'àmbit de medi ambient, proposa destinar els diners que s'estalviïn en electricitat a ajudar persones en situació de pobresa energètica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem