Pressupostos Participatius: projectes del barri Centre-Est

Els Pressupostos Participatius inclouen fins a 15 propostes per la ciutat i 15 per barris, i ja es poden votar fins el 13 de maig

Els pressupostos participatius 2018-2019 de l'Ajuntament de Sant Cugat ja tenen iniciatives finalistes. Es tracta de 30 projectes que afecten tant a la ciutat en el seu conjunt com a cadascun dels barris i que proposen millores als espais municipals i públics del municipi de la mà dels mateixos ciutadans.


El consistori va obrir la votació dilluns 23 d'abril fins al dia 13 de maig per decidir quines d'aquestes iniciatives es converteixen en les 10 d'aplicació final.

La meitat de les propostes afecten la totalitat de Sant Cugat, mentre que les altres 15 són específiques per cada barri, i el resultat final haurà d'incloure cinc propostes de ciutat i cinc de barris, que es podran votar per tots els santcugatencs, independentment del barri on estigui ubicat el seu domicili.

En aquest sentit, el TOT explicarà, dia rere dia, cadascun dels pressupostos per a ajudar a explicar en què consisteixen i que els ciutadans puguin votar amb consciència cada projecte. En aquest cas, parlarem dels projectes pel barri de Centre Est: l'"itinerari de bicis i vianants de Can Magí a Coll Favà", "soterrar el cablejat aeri al carrer Joan XXIII" i el "parc de jocs i esport a Volpelleres".

Itinerari de bicis i vianants de Can Magí a Coll Favà

Una de les opcions de projecte del barri de Centre Est és aquest itinerari de bicicletes i vianants que uneixi Can Magí amb l'estació de Renfe de Coll Favà, amb un pressupost màxim de 80.000 euros.

Per dur-ho a terme, es proposa un traçat paral·lel a la Ronda Nord, que compti amb punts de llum per garantir la seguretat dels ciutadans que l'utilitzin. Així, aquesta iniciativa té l'objectiu de facilitar l'accés a peu i en bici a les estacions de Renfe i FGC de Volpelleres. Alhora, això permetrà reduir l'ús del vehicle privat i afavorirà l'autonomia d'infants, joves i persones amb mobilitat reduïda.

Soterrar el cablejat aeri al carrer Joan XXIII

La proposta, amb un pressupost màxim de 80.000 euros, preveu millorar la imatge i la mobilitat dels vianants de la zona eliminant els cables i els pals que els sostenen.

Per poder fer-ho, es planeja soterrar el cablejat aeri d'electricitat i telefonia, així com eliminar els pals i les caixes de les actuals instal·lacions. Es proposa, a més, centrar l'actuació al carrer Joan XXIII, amb una especial atenció a l'entorn de l'Escola Collserola, l'Escola Oficial d'Idiomes i les llars d'infants. 

Parc de jocs i esport a Volpelleres

Amb l'objectiu de fomentar l'esport i el joc a l'aire lliure, alhora que es cobreix la necessitat del barri de tenir un espai on el veïnat pugui fer exercici i jugar, així com evitar la saturació d'altres parcs i zones esportives de Sant Cugat, aquest projecte preveu crear un espai d'esport i oci al costat del parc de l'Aldi.

El parc, que de sortir com a projecte guanyador del barri també tindria una zona d'estada amb ombres, taules i bancs, inclourà una zona d'aparells gimnàstics per adults i una zona amb elements de jocs infantils, com un tobogan una estructura d'equilibri amb ponts de fusta, segons la disponibilitat de pressupost, que arribarà a un màxim de 80.000 euros.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem