Pressupostos Participatius: projectes del barri de les Planes

Els Pressupostos Participatius inclouen fins a 15 propostes per la ciutat i 15 per barris, i ja es poden votar fins el 13 de maig

Els pressupostos participatius 2018-2019 de l'Ajuntament de Sant Cugat ja tenen iniciatives finalistes. Es tracta de 30 projectes que afecten tant a la ciutat en el seu conjunt com a cadascun dels barris i que proposen millores als espais municipals i públics del municipi de la mà dels mateixos ciutadans.


El consistori va obrir la votació dilluns 23 d'abril fins al dia 17 de juny (les votacions han sigut ampliades) per decidir quines d'aquestes iniciatives es converteixen en les 10 d'aplicació final.

La meitat de les propostes afecten la totalitat de Sant Cugat, mentre que les altres 15 són específiques per cada barri, i el resultat final haurà d'incloure cinc propostes de ciutat i cinc de barris, que es podran votar per tots els santcugatencs, independentment del barri on estigui ubicat el seu domicili.

En aquest sentit, el TOT explicarà, dia rere dia, cadascun dels pressupostos per a ajudar a explicar en què consisteixen i que els ciutadans puguin votar amb consciència cada projecte. En aquest cas, parlarem dels projectes pel barri de les Planes: el "parc de tirolines per a infants", l'"espai de socialització per a gossos" i l'"Aula Musical".

Parc de tirolines per a infants

El parc de tirolines per a infants de les Planes es planteja com a un nou espai d'oci infantil a la natura que ajudi a conscienciar la població de la importància de tenir cura del bosc i mantenir-lo net.

En aquest sentit, el projecte proposa fer un parc amb un petit rocòdrom i tirolines com les que hi ha a d'altres parcs de Sant Cugat aprofitant l'entorn boscós de les Planes. En sí mateixa, la iniciativa vol ajudar a promoure la relació entre naturalesa i oci i una major sensibilitat ambiental, i es proposa la plaça de Colom del barri com una de les possibles localitzacions.

El projecte compta amb un pressupost màxim de 80.000 euros.

Espai de socialització per a gossos

La iniciativa ciutadana preveu crear un espai delimitat per una tanca de fusta on els gossos puguin jugar i relacionar-se. L'espai ha de disposar de papereres, un dispensador de bosses per recollir els excrements dels animals i una correcta il·luminació.

Amb un pressupost d'un màxim de 80.000 euros, l'actuació vol habilitar un espai de socialització i esbarjo per a gossos i millorar la convivència entre els animals i les persones. Es proposa la plaça de Colom com a possible ubicació.

Aula Musical a les Planes

El projecte de barri, que tindrà un cost màxim de 80.000 euros, vol crear una aula, mòdul o espai habilitat per la pràctica i el desenvolupament de la cultura musical dels veïns i veïnes. Els seus impulsors proposen un espai on també s'hi puguin fer actuacions i gaudir, així, d'una programació musical regular a les Planes.

L'objectiu de la mesura és apropar la música a tothom alhora que ofereix als veïns i veïnes l'oportunitat de practicar i compartir aquest llenguatge universal i tots els beneficis que comporta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem