Pressupostos Participatius: projectes del barri de Mira-sol

Els Pressupostos Participatius inclouen fins a 15 propostes per la ciutat i 15 per barris, i ja es poden votar fins el 13 de maig

Els pressupostos participatius 2018-2019 de l'Ajuntament de Sant Cugat ja tenen iniciatives finalistes. Es tracta de 30 projectes que afecten tant a la ciutat en el seu conjunt com a cadascun dels barris i que proposen millores als espais municipals i públics del municipi de la mà dels mateixos ciutadans.


El consistori va obrir la votació dilluns 23 d'abril fins al dia 17 de juny (les votacions han sigut ampliades) per decidir quines d'aquestes iniciatives es converteixen en les 10 d'aplicació final.

La meitat de les propostes afecten la totalitat de Sant Cugat, mentre que les altres 15 són específiques per cada barri, i el resultat final haurà d'incloure cinc propostes de ciutat i cinc de barris, que es podran votar per tots els santcugatencs, independentment del barri on estigui ubicat el seu domicili.

En aquest sentit, el TOT explicarà, dia rere dia, cadascun dels pressupostos per a ajudar a explicar en què consisteixen i que els ciutadans puguin votar amb consciència cada projecte. En aquest cas, parlarem dels projectes pel barri de Mira-sol: "arranjar la pista de Mas Gener", l'"espai esportiu a l'aire lliure al sector de Can Rabella" i l'"espai gastronòmic i cultural al Casal Mira-sol".

Arranjar la pista de Mas Gener

La proposta de barri per Mira-sol preveu fer una actuació d'arranjament del paviment de la pista que permeti practicar-hi esports amb comoditat i fer-hi, si s'escau, activitats ciutadanes.

En suma, la iniciativa vol millorar l'estat del paviment de la pista de Mas Gener i potenciar el seu ús per activitats esportives i ciutadanes.

El projecte compta amb un pressupost màxim de 80.000 euros.

Espai esportiu a l'aire lliure al sector de Can Rabella

Aquesta proposta preveu crear un nou espai esportiu a l'aire lliure que inclogui una pista poliesportiva amb porteries de futbol, cistelles de bàsquet i una o dues taules de ping-pong. L'espai podria situar-se a la part baixa del Parc de Can Mates, al voltant de la Masia de Can Rabella.

L'objectiu de la proposta, dotada amb un màxim de 80.000 euros, vol fomentar la pràctica saludable de l'esport i la convivència al barri, i contribuïr a descongestionar altres parcs esportius i infantils de la ciutat.

Espai gastronòmic i cultural al Casal Mira-sol

Amb l'objectiu de generar un lloc de trobada al Casal, obert a tots els col·lectius i que promogui noves activitats culturals que complementin les que ja s'hi fan, el projecte vol crear un espai gastronòmic i cultural al Casal Mira-sol amb un pressupost màxim de 80.000 euros.

La intenció és crear un espai social, gastronòmic i cultural on poder fer tallers, xerrades, teatre, concerts i dansa. Si s'aprovés, el projecte consistiria en crear una nova porta d'accés al Casal, oberta al parc, la zona esportiva i l'escola, que hauria d'ajudar a crear noves sinergies amb espais del mateix Casal com el pati. La gestió s'adjudicaria per concurs públic a una entitat o particular abans d'executar el projecte.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem