Pressupostos Participatius: senyalitzar Collserola i carril bici a les escoles

Els Pressupostos Participatius inclouen fins a 15 propostes per la ciutat i 15 per barris, i ja es poden votar fins el 13 de maig

Els pressupostos participatius 2018-2019 de l'Ajuntament de Sant Cugat ja tenen iniciatives finalistes. Es tracta de 30 projectes que afecten tant a la ciutat en el seu conjunt com a cadascun dels barris i que proposen millores als espais municipals i públics del municipi de la mà dels mateixos ciutadans.


El consistori va obrir la votació dilluns 23 d'abril fins al dia 13 de maig per decidir quines d'aquestes iniciatives es converteixen en les 10 d'aplicació final. Poden votar aquelles persones empadronades a Sant Cugat, a partir dels 14 anys. Cada persona pot votar fins a 5 propostes de ciutat i 5 propostes de barri, i es pot fer per Internet o omplint la butlleta que es pot trobar a l'Ajuntament, als casals de districte, a les biblioteques, a la Casa de Cultura i al Casal Torreblanca.

La meitat de les propostes afecten la totalitat de Sant Cugat, mentre que les altres 15 són específiques per cada barri, i el resultat final haurà d'incloure cinc propostes de ciutat i cinc de barris, que es podran votar per tots els santcugatencs, independentment del barri on estigui ubicat el seu domicili.

En aquest sentit, el TOT explicarà, dia rere dia, cadascún dels pressupostos per a ajudar a explicar en què consisteixen i que els ciutadans puguin votar amb consciència cada projecte. En aquest cas, parlarem de la "Millora i senyalització de Camins de Collserola" i del "Carril bici a totes les escoles públiques".

Millora i senyalització de Camins de Collserola

Aquest projecte de ciutat comptarà amb un cost aproximat de 300.000 euros, i té a veure amb l'àmbit del Medi Ambient.

La iniciativa ciutadana preveu arranjar i senyalitzar els camins de l'entorn de Collserola per facilitar que els ciutadans puguin gaudir del parc, fent difusió de recorreguts i punts d'interès.

També té la intenció de garantir que espais com el camí cap al Pi d'en Xandri siguin accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, així com adquirir cadires de rodes especials perquè els ciutadans que ho necessitin puguin desplaçar-se pel parc natural. Alhora, es volen instal·lar bancs de descans al camí fins a Sant Medir.

L'objectiu específic d'aquest projecte és promoure el coneixement i el respecte per l'entorn natural, alhora que es facilita l'accés a Collserola per gent de totes les edats i persones amb mobilitat reduïda.

Carril bici a totes les escoles públiques

Un projecte de ciutat que té com a intenció adequar els itineraris ciclables als centres educatius que encara no en disposen, com les escoles Gerbert d'Orlach, Ciutat d'Alba, La Mirada, Joan Maragall i el futur institut Leonardo da Vinci.

Aquesta proposta, amb un cost màxim de 300.000 euros i centrada en l'àmbit de la Mobilitat, vol prioritzar en cada cas l'opció tècnica més segura i agradable pels ciclistes, alhora que faciliten la mobilitat en bicicleta dels veïns i veïnes.

La mesura té com a objectius específics garantir l'accés còmode i segur amb bicicleta als centres que encara no en gaudeixen, així com a altres equipaments públics. També té la intenció de servir com a impuls de la mobilitat sostenible i el desplaçament autònom dels infants.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem