Primer pas per organitzar un grup de neteja de boscos entre els veïns de Can Trabal

Runes de cases, joguines antigues i tot tipus de peces de ferros i llaunes són algunes de les coses que han omplert diversos sacs

Ariadna Puig, veïna de Sant Cugat des de fa 4 anys, viu al barri de Can Trabal. Des de llavors, gràcies a la proximitat de casa seva al bosc, tant ella com la seva família aprofiten cadascuna de les passejades que fan per Collserola per recollir tota la brossa que es troben al bosc.

Habitualment, un cop finalitzen les seves passejades, col·loquen la brossa trobada, des de llaunes fins a matalassos, en punts de fàcil accés, per tal que els encarregats municipals de retirar la brossa la puguin recollir.

Aquest diumenge, 24 de gener, però, Puig i la seva família han fet un pas més, convocant gairebé una vintena d'amics que els han ajudat a netejar el bosc.

El punt netejat se situa entre el camí de Vasconcel fins al carrer de les Ones. Des d'allà, i com si d'una batuda es tractés, els components del grup han anat recollint tot allò que s'han trobat al bosc.

Què amaga Collserola?

Una jornada de recollida de deixalles al bosc de Sant Cugat FOTO: Lali Puig

Entre arbres, amagat sota matolls o en punts de díficil accés hi ha tot tipus de brossa.

I és que tal com ha detallat Ariadna Puig al TOT "ens hem trobat de tot, llaunes, piles, joguines antigues, panys de porta, peces de ferro, restes d'ampolles de vidre..."

Però si una cosa els "ha sorprès", és que el punt que s'ha netejat amagava moltíssimes runes de cases. "Hem recollit sacs sencers de runes, sembla que hi hagi cases senceres".

Una iniciativa que espera tenir continuïtat

Els cartells els han elaborat ells mateixos  FOTO: Lali Puig

En declaracions al TOT, Ariadna Puig ha explicat que dies enrere es va posar en contacte amb l'Ajuntament per explicar-los la iniciativa i mirar de coordinar amb els tècnics forestals la recollida.

Segons Puig, "a l'Ajuntament els ha semblat molt bona la iniciativa, i no hi ha hagut cap problema per coordinar-nos. Nosaltres els hem detallat els punts on hi haurà la brossa i demà la passaran a recollir. A més, ens han comentat que per la pròxima vegada ens donaran material adequat per efectuar millor la neteja".

I és que la cita d'aquest diumenge pretén ser el principi d'una organització veïnal per netejar el bosc. Tal com ha explicat Puig "tant avui com altres vegades hem vist més veïns que ho feien, estaria molt bé que ens organitzéssim per poder netejar més sovint el terreny i extensions més grans".

De fet, segons ha informat l'Ajuntament a Ariadna Puig, a Rubí hi ha un grup anomenat Caçadors de Trastets amb qui, segons Puig, "ens agradaria unir-nos".

Està previst que la pròxima passejada per Collserola per netejar el bosc sigui durant el mes de març.

Els participants de la neteja d'aquest diumenge, 24 de gener FOTO: Lali Puig
Més informació
 
Comentaris

Destaquem