Productes de tardor que reforcen el sistema immunitari

A la tardor i a l’hivern necessitem més dosis de vitamina C per reforçar el sistema immunitari

Castanyes, caquis, xirimoies, magranes, figues, mandarines, codony, raïm, carabasses, albergínies, moniatos, cols, coliflors, bolets, batates, pebrots, espinacs, pastanagues, pomes i peres. Les hortalisses, verdures i fruites de la tardor són múltiples i variades i són les protagonistes de les festes que s’estenen de setembre a desembre, la castanyada i Tots Sants. Encara que actualment podem comprar gairebé tot tipus de verdures i fruites al llarg de tot l’any, la millor època per consumir-los és en la seva temporada, ja que cada estació de l’any té els seus propis productes. Això permet plats amb més bon gust, millors textures, a preus molt més econòmics i capaços de preparar-nos pel fred i la humitat de la tardor i l’hivern i per la calor a l’estiu. 

Apostant pels productes de temporada, també s’eviten explotacions de monocultius intensius que arriben a esgotar la terra i es rebaixa l’ús de pesticides i de productes químics per fer créixer correctament la fuita i la verdura. 

Aliments per estar bé a la tardor

La natura ofereix a cada temporada els aliments òptims per combatre les diferències de cada estació. Així, a la tardor i a l’hivern necessitem més dosis de vitamina C per reforçar el sistema immunitari i combatre afeccions pròpies com els encostipats i les grips, a través de taronges, aranges, pebrots, mandarines i coliflors.

A més els aliments rics en betacarotens que podem trobar a partir del mes de setembre com la carabassa i la pastanaga ajuden a protegir i reconstruir la pell després de l’impacte del sol durant l’estiu. Justament i durant l’estiu és quan necessitem aliments amb una alta concentració d’aigua com la síndria i el meló, entre altres, per combatre les altes temperatures i la deshidratació.

 
Comentaris

Destaquem