Prop de 3000 dibuixos recorden l'atac al Pi d'en Xandri

L'exposició es pot visitar fins al 2 d'abril al Pavelló 3 a la rambla del Celler de Sant Cugat

Una exposició recull els prop de 3.000 dibuixos que els nens i nenes de Sant Cugat del Vallès van fer ara fa 20 anys en condemna per l'atac que va sofrir el Pi d'en Xandri el 2 de febrer de 1997. Una mostra que s'ha inaugurat aquest dissabte, 25 de març, coincidint amb l'acte central de commemoració de l'atac al pi més emblemàtic de Sant Cugat, i de la marxa unitària per a la protecció de Torre Negra.

D'aquesta manera, fins al 2 d'abril, el Pavelló 3 de la rambla del Celler de Sant Cugat acull 270 metres de reixes amb un quilòmetre de dibuixos.

Es pot visitar fins al 2 d'abril  FOTO: Ale Gómez

Uns dibuixos que guardava Josep Pros a casa seva des del 16 de març de 1997, quan van servir per marcar el camí de la marxa unitària per a la protecció de Torre Negra. "Amb els dibuixos inauguràvem el recorregut des del Monestir fins al Pi d'en Xandri. La nostra sorpresa va ser que en vam reunir més de 3.000, i no ens cabien, i vam haver de buscar més carrers per fer el recorregut", ha recordat Pros.

Ara, aquests dibuixos s'exposen per recordar l'efemèride. Després, passaran a formar part de l'Arxiu municipal. Amb tot, aquelles persones que el vulguin recuperar, omplint una butlleta que trobaran a la mostra, en podran recollir una còpia a partir del 10 d'abril.

 
Comentaris

Destaquem