Prorroguen el desnonament de les Cases dels Mestres per trobar una solució

Des de 6 Claus demanen una solució de llarga durada i poder començar a construir

El desnonament programat per aquest dimecres 14 d'octubre a una de les Cases dels Mestres, propietat de l'Ajuntament de Sant Cugat, s'ha prorrogat fins al 4 de novembre. Així s'ha acordat amb els Serveis Socials, que es reunirà amb la persona que ocupava l'habitatge per poder trobar una solució a la seva situació. El Sindicat de Llogaters havia convocat una concentració aquest dimecres per evitar el desnonament, en el qual també hi han acudit els Mossos.

El desnonament de la casa és l'últim pas per poder engegar definitivament, i després d'anys de retard, el projecte d'habitatge cooperatiu a les Cases dels Mestres de La Floresta: "L'únic impediment ara mateix perquè el projecte tiri ja endavant és que l'edifici està ocupat", expliquen des de l'Ajuntament al TOT Sant Cugat

Des de 6 Claus, entitat que ha impulsat la iniciativa, han demanat trobar una solució per la família i esperen que sigui aviat, per tal de poder reprendre el projecte: "La idea és trobar una solució perquè es pugui trobar una llar per a les persones que hi viuen, que sigui de llarga durada, perquè puguin marxar", ha apuntat Joana Casteleiro, portaveu de 6 Claus i futura inquilina, qui ha recordat que "la gent necessita un habitatge digne".

En aquesta mateixa línia, des de l'Ajuntament asseguren que el desnonament s'ha aturat i s'ha donat un temps de 15 dies per "seguir parlant per trobar la solució". Una solució que el consistori desitja que "arribi aviat". Això sí, l'Ajuntament assegura que "es vol ajudar la persona que ocupa l'edifici perquè trobi una solució habitacional".

De fet, Casteleiro ha afirmat que "volen treballar perquè el projecte que està previst, amb cessió d'ús i d'autoconstrucció es pugui dur a terme ben aviat".

Les Cases dels Mestres

El projecte d'habitatge cooperatiu de les Cases dels Mestres va néixer el 2015 després d'una reinvidicació veïnal i que l'Ajuntament de Sant Cugat accedís a impulsar la iniciativa, conjuntament amb la cooperativa Sostre Cívic. Les traves burocràtiques i urbanístiques han fet endarrerir el seu inici.

Ara, s'està pendent de desocupar l'habitatge ocupat per tal de poder començar les obres estructurals necessàries: "El conveni amb l'Ajuntament es va signar l'any 2014, i es va fer gràcies a una ocupació social, per demanar habitatge de protecció oficial digne en el barri", recorda Casteleiro, que ha afegit que "quan es va voler començar el projecte va ser inviable perquè l'Ajuntament no tenia tot el terreny en el seu nom". Així, la portaveu ha afirmat que "ara ja hi ha tota la feina feta i es podrà començar quan els hi confirmin el finançament".

En total són onze habitatges (deu de 60 metres quadrats i un de 38 metres quadrats). Els inquilins es van seleccionar a través de Promusa i hauran d'assumir part del cost de les obres. El lloguer, per retornar el crèdit demanat per les obres, serà molt per sota del preu de mercat. Hi ha una vessant també de masoveria urbana i els inquilins s'hauran de fer càrrec de les rehabilitacions i manteniment de l'espai.

Els habitatges continuaran sent propietat de l'Ajuntament, que n'ha cedit el dret d'ús a la cooperativa Sostre Cívic perquè lideri el projecte.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem