Es prorroguen les restriccions per la Covid-19

Es manté el tancament de les activitats a les 00.30 hores i el límit de 10 persones en trobades socials

Les actuals restriccions per la Covid-19 a Catalunya s'allargaran durant una setmana més. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat aquest dijous mantenir una setmana més les reunions de com a màxim 10 persones i el límit del 70% en l'aforament en centres de cultes. La nova resolució entrarà en vigor aquest divendres. 

Per mantenir les mesures, el Govern ha argumentat que tot i la millora dels índexs epidemiològics i sanitaris, la tensió al sistema sanitari que encara existeix impacta sobre la activitat ordinària programada d'una forma que segueix sent "altament perjudicial" per als afectats.      

Restriccions vigents

Hostaleria i restauració

Poden obrir de 6 del matí a 12.30 hores de la nit. Màxim de 10 persones per taula en terrasses i de sis a l'interior (o bombolles de convivència). L'aforament a l'exterior és del 100% i, a l'interior, està limitat al 50%. Es permet el consum en barri amb distància interpersonal d'1,5 metres.

Trobades socials

Les trobades i reunions estan limitades a 10 persones, siguin a l'espai públic o llocs privats. No es permet el consum d'aliments i begudes en espais públics habilitats amb mobiliari urbà com àrees de descans o zones de pícnic. 

Comerç​

 

Limitats al 70% d'aforament, sense limitació de superfície en venda. Es permet l'ús de zones recreatives, infantils i àrees de descans dels centres comercials.

Cultura

Els concerts, teatres, cinemes o auditoris tenen un aforament limitat del 70%, amb un màxim de 3.000 persones assegudes per sessió a l'aire lliure o en espais tancats amb ventilació reforçada i control d'accessos. L'aforament en biblioteques, museos o galeries també està limitat al 70%.L'horari de tancament màxim és a les 00.30 hores.

Ús de la mascareta

La recomanació és utilitzar sempre la mascareta, tant en espais tancats com a l'aire lliure. Tot i això, a l'exterior no és obligatori si es pot mantenir la distància de seguretat.

Esport

L'aforament en instal·lacions esportives és del 70%. En espais tancats, no cal cita prèvia però és necessari un control d'accés i la mascareta és obligatòria.

Oci nocturn

L'horari de tancament és a les 00.30 hores i els espais interiors no poden obrir al públic. Només poden obrir locals amb terrasses o espais a l'aire lliure. 

Altres limitacions

Les activitats religioses i cerimònies civils estan limitades al 70% de l'aforament, amb un màxim de 3.000 persones a l'aire lliure o en espais tancats amb ventilació reforçada. Per la resta, 1.000 persones.

No es permet fumar en àrees destinades al públic en esdeveniments o activitats de més de 1.000 persones a l'aire lliure.

Els parcs de jocs infantils i parcs d'atraccions o fires tenen un aforament del 50%.

 
Comentaris

Destaquem