Protecció Civil activa el Pla INUNCAT a Catalunya per l'arribada de pluges intenses

L'episodi de pluges s'espera que arribi a partir d'aquest dimarts, 13 de setembre a les 18.00 h de la tarda

Protecció Civil ha activat el Pla Inuncat en fase d'alerta, aquest dimarts 13 de setembre, davant l'episodi de pluges que s'espera que arribi a tot Catalunya a partir d'aquesta tarda a les 18.00 h. 

Entre les 18.00 h d'aquest dimarts i durant tot el dia de dimecres 14 de setembre, s'esperen pluges intenses a totes les comarques catalanes que podrien descarregar fins a 40 l/men només 30 minuts i entre 50 i 100 l/m acumulats.

Protecció Civil recomana:

Tal com mostra el mapa, la Comarca del Vallès Occidental està en perill alt per aquest dimecres FOTO: Meteocat

Davant d’aquestes previsions, Protecció Civil recomana no aparcar els vehicles en rieres o punts subterranis inundables, ni creuar rieres si baixen amb aigua, encara que sigui dins del vehicle, ja que aquest pot ser arrossegat encara que no hi hagi gaire profunditat. Igualment, cal evitar apropar-se a les lleres de rius i rierols que poden recollir aigua caiguda conca amunt i poden créixer de forma sobtada.  En cas de perill o emergència, recordeu de trucar al telèfon d'emergències 112. 
 

També és important netejar de fulles seques i brutícia els embornals, desguassos i desaigües de patis, terrats i soterranis abans que comenci a ploure per evitar embussos que poden provocar inundacions d’aquests espais.
 

Protecció Civil demana molta prudència també a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments. En cas que us sorprengui un episodi tempestuós fort a l’exterior, busqueu refugi en un lloc tancat fins que passi el gruix de la tempesta.

 
Comentaris

Destaquem