contingut promocionat
The playcook L

 

Protegeix-te del canvi de temperatures amb l'alimentació

Hi ha certs nutrients que tenen un rol imprescindible a les nostres defenses. Quins són?

Deixem l'estiu enrere i encarem la tardor amb un canvi de temperatures que de ben segur hauràs notat. Ara és el moment en què és més fàcil agafar algun refredat, així que avui et donarem les claus per reforçar el teu sistema immunitari, tan important davant la situació en la qual ens trobem actualment.

La prevenció comença en la cistella de la compra: si l'omples amb els aliments adequats, el teu organisme sortirà enfortit i a punt per al fred.

Hi ha certs nutrients que tenen un rol imprescindible a les nostres defenses. Quins són? Segueix llegint que t'ho expliquem tot!

  • Ferro: Aquest famós micronutrient intervé en el manteniment de molts sistemes del nostre cos, com el nerviós o l'immunitari, així que és molt important assegurar-ne la ingesta. Com? Trobem ferro als llegums, les carns vermelles, marisc, el tofu, els fruits secs i les verdures de fulla verda. Un bon truc per augmentar l'absorció del Ferro, seria combinar-lo amb un aliment ric en vitamina C.
  • Zinc: És un mineral que el nostre cos necessita per a mantenir un bon sistema immunitari. Això es deu al fet que és fonamental per al metabolisme de les proteïnes i la generació d'àcids nucleics, que, al seu torn, és part imprescindible de la creació de glòbuls blancs i anticossos. Els aliments que major quantitat d'aquest element contenen són les ostres, la carn de vedella, el cranc, les mongetes, el iogurt, el formatge i els anacards.
  • Seleni: El seleni és un element clau en l'estimulació del nostre sistema immunitari. L'aliment més ric en aquest mineral són les nous del Brasil, el peix, marisc i la carn (de pollastre especialment).
  • Vitamines del grup B: concretament la B6, són les que s'ocupen d'un bon funcionament del sistema nerviós i sistema immunitari. Contribueix en la producció d'anticossos entre d'altres i col·labora en les reaccions d'obtenció d'energia. La trobem a les carns d'au, peix, llegums i plàtan.

Una alimentació equilibrada i variada rica en verdures, fruita, cereals integrals i llegum junt amb la pràctica d'esport regular i el descans, seran claus d'un bon sistema immunitari.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem