Quatre escoles de Sant Cugat aconsegueixen rebaixar la factura energètica

Les escoles l’Olivera, Joan Maragall, Catalunya i La Floresta donaran l'estalvi econòmic als serveis socials per tal que es destinin a actuacions de lluita contra la pobresa energètica

Quatre escoles de Sant Cugat –l’Olivera, Joan Maragall, Catalunya i La Floresta– han aconseguit rebaixar la factura de llum, aigua i gas aconseguint un estalvi econòmic total de 1.570’5 €. Aquests diners es donaran als serveis socials de l’Ajuntament per tal que es destinin a actuacions de lluita contra la pobresa energètica.  

Durant tot el mes de febrer els quatre centres educatius han participat en la 3a Marató de l’Estalvi Energètic amb el suport de l’Ajuntament. En total, en aquesta tercera edició ha comptat amb la participació de 10 ajuntaments: Sant Cugat, Barcelona, Esplugues de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Palau Solità i Plegamans, Sant Boi de Llobregat i Vilanova i la Geltrú.

Entre tots aquests municipis s’ha generat un estalvi del 7,3% del consum elèctric (186.439 kWh estalviats), del 13,7% d’aigua (6.194 m3) i del 12,5% de gas (53.760 m3). 

Estalvis econòmics aconseguits

  • Llum: en consum d’electricitat, s’ha estalviat un 15’94% (7.023 kWh estalviats).
  • Aigua: s’ha estalviat un total de 82 m3, que representa un 7’71% del total.
  • Gas: l’estalvi generat ha estat del 3’06% (587 m3 estalviats).

 
Comentaris

Destaquem