Quatre mesos lesionada després de caure en bicicleta per culpa d'un forat al carrer

Una santcugatenca posa de manifest que anar en bici es pot convertir en "una cursa d'obstacles"

Un petit forat al carrer que per un cotxe és imperceptible, es pot convertir en el motiu de caiguda per ciclistes. És el cas de Reyes Núñez, una santcugatenca jubiliada que fa quatre mesos va caure per culpa d'un forat al camí de Can Gatxet i encara no s'ha recuperar del tot i no ha pogut tornar a pujar a una bicicleta.

Ara, ha decidit posar una reclamació a l'Ajuntament de Sant Cugat perquè arregli el forat que li va provocar la caiguda. "Molts accidents ciclistes són per paviment trencats. Trampes del terreny per un vehicle fràgil, però net i sostenible", va assenyalar l'Assemblea de la Bici de Sant Cugat, entitat d'on és membre Núñez.

"Anava per la calçada del camí de Can Gatxet, hi havia uns forats i no els vaig veure perquè estava fosc. No vaig tenir temps de reaccionar i vaig sortir disparada", detalla la santcugatenca, que va patir una lesió de cadera que també la va obligar a anar en croses durant un temps.

Reyes Núñez vol aprofitar el seu cas per posar de manifest les dificultats amb les que es troben sovint els ciclistes santcugatencs: "Una cosa molt agradable com anar en bicicleta, es converteix en un camí d'obstacles, com és el cas de Can Gatxet.

Cursa d'obstacles

Imatge del camí de Can Gatxet quan hi havia obres a la zona FOTO: Artur Ribera

I és que tot i que el camí de Can Gatxet, que connecta Sant Cugat amb Mira-sol, compta amb una espai ample sense vehicles, no és molt adient pels ciclistes: "És un camí problemàtic. Soc molt prudent si hi ha famílies o nens caminant, pateixes". Per això creu que "la idea de carril compartit entre vianants i ciclistes és problemàtica".

No és l'únic inconvenient de la zona de vianants i bicicletes del camí de Can Gatxet. Des de l'Assemblea de la Bici creuen que no es pot considerar un carril bici: "A la tardor està plena de fulles, amb paviment de terra irregular, amb trampes amagades (pedres, arrels,...), quan plou és fang, està poc il·luminat, i és incòmode per una bici de passeig més urbana".

El dia que ella anava per la calçada, hi havia obres a l'entorn del camí de Can Gatxet i alguns trams del passeig estaven tallats. "Normalment no és possible anar per la calçada perquè hi ha molts cotxes, però aquell dia no n'hi havien". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem