Quatre projectes mostren com conjugar art, comunitat i sostenibilitat al FesCamp

El festival es desenvolupa durant el cap de setmana, per primer cop, a la plaça de Barcelona de Sant Cugat

La tercera edició del FesCamp, el Festival d'Art, Comunitat i Sostenibilitat de Sant Cugat, ha donat el tret de sortida aquest divendres, 26 de maig, amb la presentació dels processos realitzats durant aquesta edició. Un festival que enguany celebra la seva jornada final durant tres dies, fins al diumenge 28 de maig, i que s'ubica per primer cop a la plaça de Barcelona, on es debat i es treballa amb projectes i activitats relacionades amb la sostenibilitat ambiental, el canvi climàtic, la justícia social i el territori.

Les jornades FesCamp han començat amb un taller per construir una Yurta del qual han participat una vintena de persones. Una construcció que restarà a la plaça fins dissabte amb vespre i que, com han explicat els impulsors, Yurta-Ger, té per objectiu "mostrar que es pot viure en una Yurta fàcilment, perquè té tot el que un ésser humà necessita".

La tarda ha continuat amb una breu exposició dels projectes d'aquesta edició del FesCamp a càrrec dels seus impulsors. Uns projectes que s'aniran desenvolupant amb les activitats previstes durant el cap de setmana.

En la tercera edició del FesCamp s'han desenvolupat quatre projectes  FOTO: C. Caballé

Nus teatre ha presentat el projecte Ciutat bombolla: engranatges d'un estil de vida. Un projecte del qual han participat diferents ciutadans de Sant Cugat i el grup de teatre Platea. L'objectiu era explorar els reptes de sostenibilitat a la ciutat, partint del Sant Cugat de fa 30 anys i l'actual, analitzant les diferències i els reptes a partir de diferents tallers que s'han realitzat. El resultat, una acció teatral "amb molt d'humor" on "s'exploren els estils de vida santcugatencs" que es podrà veure dissabte, a les 18.30 hores a la plaça de Barcelona.

El col·lectiu Territoris Oblidats ha parlat del projecte Sentim l'aigua que han desenvolupat conjuntament amb treballadors de Sorea. D'aquesta manera, s'ha "repensat la presència de les rieres i pous a la ciutat, per veure com ha canviat la seva funcionalitat", han destacat. El resultat es reflectirà amb una passejada diumenge al matí des de la plaça de Barcelona i fins a la Floresta, per reflexionar sobre aquest fet.

A la Floresta es presentarà el projecte Oficina de relació interespècies, desenvolupat per Quim Packard i Caterina Almirall. Un projecte que ha analitzat la complexa relació entre espècies que conviuen en un mateix espai. El resultat serà una performance participativa en la qual bacteris, senglars i taronges mostraran aquesta complexitat.

Els impulsors han fet un tast dels projectes que es descobriran durant el cap de setmana FOTO: C. Caballé

El darrer projecte presentat és Memòria Oral de resistències locals: tothom a la plaça! És obra de l'artista Laia Ramos. Un projecte que analitzava "la manera de situar-me en un context local que no és el propi, com presentar-te sense una proposta concreta, i a partir d'aquí construir col·lectivament", ha aclarit l'artista. Amb aquest punt de partida, ha creat una estratègia de veïnatge per "construir un relat del territori per mostrar la lluita d'entitats i persones per defensar el territori". Un projecte encara en desenvolupament que deixarà una sèrie de documentació de l'anàlisi a disposició de futurs estudis, estudiant, a més, "la manera de comunicar aquest tipus de debats amb llenguatges més populars", ha aclarit.

Les activitats del cap de setmana

La Yurta es pot visitar fins dissabte al vespre. FOTO: C. Caballé

Aquest dissabte, 27 de maig, continuen les activitats del FesCamp a la plaça de Barcelona. Les propostes començaran a les 10 hores amb el taller familiar amb materials reciclats Creadors de Meravelles. A les 11 hores es farà un vermut-tertúlia per parlar d'Experiències FesCamp i a les 13 hores, un concurs d'amanides creatives.

La jornada seguirà amb un dinar popular vegetarià, i a la tarda, a les 16 hores, es farà un taller amb inflables Barricades inflables contra el canvi climàtic. La darrera proposta és Ciutat bombolla: engranatges d'un estil de vida. Serà a les 18.30 hores i serà una acció participativa de Teatre Social i Debat.

Diumenge la proposta és Explorem el territori des de l'aigua. A les 10 hores començarà a la plaça de Barcelona una caminada popular fins a la Floresta on es farà, a les 12 hores, una acció participativa que porta per nom Converses entre espècies.

Consulteu el programa d'activitats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem