contingut promocionat
accura

Que et faci mal la regla ni és, ni hauria de ser normal

L’acupuntura dona bons resultats com a eina terapèutica per tractar dolors o ritmes irregulars del període

Normalitzar situacions és un sistema d’autodefensa del pensament. Ho observem en injustícies, maltractaments... Amb la menstruació, que ja en la Bíblia es contempla com un càstig diví, passa una cosa similar. Socialment encara ara, a vegades, és un tema tabú i el context perfecte perquè qualsevol dolor i desajust sigui “normal” per a qui el pateix, pel que moltes noies no consulten aquest problema.

Els acupuntors sempre pregunten per la menstruació, ja que el dolor, els coàguls, el color, la regularitat... donen informació de possibles desequilibris i corregint aquests desequilibris es tracta la simptomatologia i allò que cal ajustar. Prova d’això és que hi ha factors com la medicació i l’estrès que alteren la menstruació. En relació al període existeixen termes com dismenorrea, que descriu una menstruació amb dificultats/dolorosa, per tant, una vegada més, el dolor menstrual és una afecció i per tant es pot tractar. 

L’acupuntura tracta els dolors del període

L’acupuntura no substitueix la ginecologia. Cal visitar-se regularment i consultar qualsevol malestar per descartar afeccions. Un cop descartades patologies anatòmiques o fisiològiques, l’acupuntura dona molts bons resultats com a eina terapèutica. No només es tracten dolors o ritmes irregulars, també la fatiga coneguda com a astènia, irritabilitat, fred... i ara ve la frase que tant ens sonarà: “és que m’ha de venir la regla i estic fatal”. Segurament parli de dolor de mames i abdominal, mareig, insomni o sudoració. Això tampoc és normal, s’anomena síndrome premenstrual i es pot tractar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem