Queixes per la ubicació del correcà de gossos al carrer Osca pels "olors" i "sorolls"

Alguns veïns del carrer d'Osca i del carrer de Saragossa demanen un canvi d'ubicació de l'espai per a gossos i presenten dues propostes

Alguns veïns i veïnes del carrer d'Osca i del carrer de Saragossa, de Mira-Sol, s'han unit per demanar que es canviï d'ubicació el correcà, o espai de socialització de gossos, de la zona. Actualment, per un dels cantons, aquest espai és directament limítrof amb la paret d'uns habitatges de la zona.

Els veïns asseguren que això provoca molèsties en forma de "sorolls" i "olors" durant tot el dia. I és que, de fet, Ferran Blanch, un veí de la zona, afirma que no estan en contra de l'espai, però si de la seva ubicació: "És necessari que hi hagi aquests espais".

En aquest sentit, els veïns es queixen que "l'Ajuntament no ha fet cap estudi previ per escollir la ubicació", tal com assenyala Banch. De fet, els veïns han analitzat les ubicacions de diferents correcans de Sant Cugat i poblacions colindants, i apunten que tots estan situats en zones allunyades dels habitatges: "És de sentit comú". A més, com explica Blanch, "en les mocions per col·locar aquests espais, s'especifica que han d'estar lluny dels habitatges".

Mapa de l'estat actual del correcà.

Mapa de l'estat actual del correcà.

Per aquest motiu, van presentar una pregunta en l'audiència pública del ple municipal del mes d'octubre: "Per què s'instal·la un correcà a tocar dels nostres habitatges, quan no n'hi cap a Sant Cugat ni a cap ciutat propera?". Una pregunta, però, que segons ells no va ser contestada. El regidor de Participació, Marco Simarro, va assegurar que l'espai s'havia fet amb consens amb els veïns.

 

En aquest sentit, l'agrupació respon: "Un projecte amb suport veïnal no vol dir que es pugui malmetre la convivència ni la qualitat de vida d'altres veïns. L'error no és la idea de l'espai, sinó la seva ubicació".

"L'Ajuntament no vol rectificar i s'entesta a mantenir una infraestructura que només porta problemes de convivència, a un lloc on els gossos ja passejaven lliurement sense molestar a ningú", afegeixen.

La proposta de l'Ajuntament no els convenç

Per tractar de resoldre aquests problemes, l'Ajuntament proposa escurçar l'espai que toca amb la paret dels habitatges, i fer un tancat del correcà uns metres més enllà amb una tanca. Aquesta proposta, però, no convenç als veïns: "Seguirà havent-hi soroll de gossos, soroll de passejants dels gossos i olors durant tot el dia, cada dia de l'any".

"Trenca el pas de passeig i esbarjo del mateix passeig obrint un corredor de 4 metres al costat de la paret quan els mateixos tècnics de l'Ajuntament ja varen indicar en una reunió anterior que podria provocar situacions de perill a la nit", afegeixen.

Proposta de l'Ajuntament

Proposta de l'Ajuntament

Els veïns presenten dues propostes

En aquest context, el grup de veïns que es queixa d'aquesta ubicació, proposa dues opcions diferents per l'espai de socialització de gossos.

La primera preveu traslladar-lo uns 100 metres cap a la dreta, al parc del Tren, ja que allà estaria "molt allunyat dels habitatges" i el "soroll de gossos i els seus propietaris quedarà esmorteït pels arbres i l'espai més obert", amb la qual cosa "no molesta a ningú". A més, tal com expliquen els veïns, "aquesta ubicació també es beneficia de l'enllumenat propi i ja existent del carrer i del parc durant les hores de poca llum de l'hivern".

Proposta I dels veïns

Proposta I dels veïns

La segona proposta del veïnat és "traslladar tot el recinte a la zona posterior del Col·legi Catalunya", i argumenten que, encara que aquest espai estigui destinat a fer-hi una piscina, "segur que hi ha un espai d'entre 700 i 800 metres quadrats" per reubicar-hi el correcà.

Proposta II dels veïns

Proposta II dels veïns

 

 
Comentaris

Destaquem