Quim Hernández, el ‘pare’ del rocòdrom

A la secció "Santcugatencs", el TOT descobreix les històries dels veïns i veïnes de Sant Cugat

És una de les quatre persones que gestiona l’Escola de Muntanya del Club Muntanyenc Sant Cugat però, sobretot, és el responsable que Sant Cugat tingui avui el rocòdrom Josep Barberà. “Quan vaig entrar a la junta del club, l’any 1996, vaig dir-los que en volia fer un i em van mirar com si fos boig, boig total”.

El temps li va donar la raó, i quan es va dissenyar la nova seu de Club Muntanyenc, ja es va integrar en el projecte: “L’objectiu era que fos una instal·lació tant per a la formació i l’entrenament com per a l’esbarjo. El resultat ha estat fantàstic. El tenim ple i el club ha fet molta base”.

Quim Hernández també va ser qui va dissenyar el bloc (boulder en anglès), que completa unes instal·lacions d’escalada de primer nivell. “També va ser cosa meva, tot i que vaig comptar amb el suport dels que formem part de l’escola”. Hernández va descobrir l’escalada després d’acabar la universitat, i explica que des de ben petit va fer muntanya amb el seu pare. 

És àrbitre de competicions d’escalada –fa un any va arbitrar la final del campionat del món, que es va fer a Gijón– i també s’encarrega de remodelar i posar al dia tots els reglaments. “Al principi ho vaig fer perquè ja teníem el rocòdrom i jo també volia fer competicions al rocòdrom. També perquè d’aquesta manera podia ser a prop d’escaladors famosos”.

En clau personal

 Anys de residència a Sant Cugat.
Des del 85, 30 anys.

Professió.
Doctor en Biologia i professor a la UAB.

Un defecte.

Massa ordenat.

Una virtut.

Do de gents.

 Una pel·lícula.

‘Pulp Fiction’.

Un llibre.

‘Andando la vida’, de Pati Blasco.

Un país.

He viscut a Londres molt de temps, i m’agrada.

 
Comentaris

Destaquem