El Departament de Salut està acabant de redactar un esborrany del Pla Funcional del nou Centre d’Alta Resolució de Rubí i Sant Cugat, segons una resposta per escrit del Govern sobre la situació i calendari d’aquest nou equipament, formulada pel grup parlamentari d’ERC. Fa uns dies, Junts també va denunciar que el projecte estava "paralitzat" pel govern català del PSC.
A principis de 2024 es va anunciar la construcció d’un centre d’alta resolució entre Sant Cugat i Rubí i que hauria de donar resposta als dèficits hospitalaris d’aquesta àrea. Seria un hospital de dia, sense ingressos i per a proves complementàries i cirurgies ambulatòries. La intenció quan l'Ajuntament de Sant Cugat va anunciar el projecte era que estigués en funcionament el 2027, però el nou calendari anunciat per Salut ho endarrereix fins més enllà de 2030.
Els passos a seguir
La consellera de Salut, Olga Pané, relata tots els passos que s’han de seguir per fer que aquest nou Centre sigui una realitat. Per començar, pel fet que sigui un centre amb una cartera de serveis diferent de la d’un hospital comarcal convencional, calia redactar un Pla diferent del que s’havia aprovat el 2010, ja que té en compte les necessitats actuals de la població - “cada cop més envellida i que requereix més atenció a la cronicitat”. A més, s'havia de contemplar l’encaix amb els altres dispositius sanitaris del Vallès Occidental Oest, és a dir, els hospitals de Terrassa i els CUAP de Rubí i Sant Cugat.
En la resposta també es recorda que l’Ajuntament de Rubí ha proposat un solar per a la construcció del nou centre, que es considera adequat, però que abans d’emetre l’informe d’idoneïtat corresponent, caldrà disposar del Pla funcional definitiu, que haurà d’aprovar l’Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut.
Quants anys trigarà?
Serà un cop es disposi de l’acord de ple de cessió del solar, del Pla funcional i del finançament aprovats, s’iniciaran els tràmits per encarregar la redacció del projecte de construcció. Segons Salut, un centre d’aquestes característiques acostuma a trigar entre 5 i 7 anys.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.