contingut promocionat
Ajuntament de Sant Cugat logo

 

 

Ragull Centre, una aposta per l'habitatge protegit i el comerç de barri

L’Ajuntament impulsarà 72 habitatges de lloguer protegit en un solar en desús

L’Ajuntament de Sant Cugat ha presentat Ragull Centre, una proposta que vol reforçar l’activitat dels barris del Monestir i Sant Francesc. Un cop presentada, l’Ajuntament s’ha obert a la participació ciutadana i està treballant dins del Consell de Barri Centre Est i en reunions amb veïns i entitats per tal que la proposta respongui també a les necessitats del barris on s’ubica. “El Ragull Centre és una gran oportunitat per Sant Cugat. Sobretot per generar més habitatge públic i contribuir a frenar l’emergència habitacional que patim. Però també per impulsar un Sant Cugat amb més serveis de proximitat per a la ciutadania”, segons l’alcaldessa Mireia Ingla.

L’habitatge, una prioritat

I és que l’habitatge és un dels grans pilars del projecte. La previsió és que es construeixin 118 habitatges, dels quals 72 seran de lloguer protegit de propietat municipal. Això vol dir que el 61% dels nous habitatges seran de protecció oficial, una xifra rècord a Sant Cugat. Xifra que incrementarà en un 13% el parc públic d’habitatges de la ciutat.

Nou punt de refererència per al barri

Ragull Centre va molt més enllà de l’habitatge i l’Ajuntament planteja un espai que esdevingui un nou centre de referència amb molts serveis per la ciutadania. El projecte preveu destinar els locals en planta baixa perquè s’hi puguin instal·lar activitats econòmiques i un supermercat, combinat amb petits comerços de proximitat. També hi haurà una gran plaça pública enjardinada per al gaudi del veïnat, a més, d’un nou equipament públic i diversos espais per al barri.

Oportunitat per la ciutat

Ragull Centre és possible gràcies a la col·laboració publico-privada entre l’Ajuntament i l’empresa Grupo Ferrer Internacional, propietaris dels terrenys. Tot plegat activarà un solar de més de 10.000 metres quadrats que està en desús des de fa més de 15 anys i del que un 56% del sòl passarà a propietat municipal. D’aquesta manera, Sant Cugat guanyarà un nou espai a la ciutat per desenvolupar habitatge protegit i serveis de tota mena.

 
Comentaris

Destaquem