Raons per les quals hauries de beure aigua de l'aixeta i no embotellada

Un 35% de les cases santcugatenques prefereixen beure aigua d'ampolla envasada

La falsa creença que l'aigua de l'aixeta és de pitjor qualitat que l'embotellada fa que moltes famílies optin per omplir el seu rebost amb aigua envasada. Una mesura cara, poc sostenible i poc pràctica pel pes que suposa carregar les ampolles. Aquest motiu fa que a Sant Cugat encara hi hagi molta gent que no consumeixi aigua de l'aixeta a casa seva: un 35% de les cases santcugatenques prefereixen veure aigua d'ampolla. 


El que potser desconeixen és que una ampolla d'un litre d'aigua pot costar uns 60 cèntims o més i encara que no és un preu alt si pensem a consumir-ne un cop, al final de més, la diferència de preu entre l'aigua d'ampolla i la de l'aixeta és molt alta. Un exemple d'això és que amb el preu d'un litre d'aigua embotellada podem comprar més de 1.300 litres d'aigua corrent i que fa a la qualitat de l'aigua embotellada, no en tots els casos és millor que la de l'aixeta. 

A banda, el plàstic és un dels materials més contaminants que existeixen i en moltes ocasions no es recicla, el que genera tones de residus que danyen l'ecosistema. També cal tenir en compte que es necessiten 3 litres d'aigua per produir un sol litre d'aigua embotellada, i que el 45% de l'aigua embotellada al món prové d'aigua de l'aixeta tractada amb sistemes de filtració.

A més, les ampolles de plàstic tenen un alt contingut en productes químics, sent el més comú el bisphenol. L'exposició constant a aquesta substància té riscos per a la salut i països com el Japó, Dinamarca o el Canadà fa temps que han prohibit el seu ús en envasos destinats a l'alimentació. Entre les xifres de les ampolles de plàstic destaquen:

  • Una ampolla triga uns 700 anys a descompondre's.
  • El 90% del cost de l'aigua embotellada és per l'ampolla.
  • El 80% de les ampolles no es reciclen.
  • Calen 3 litres d'aigua per produir un litre d'aigua embotellada.
  • Fan falta 100 milions de litres de petroli per fabricar mil milions d'ampolles.

Un truc fàcil per millorar el gust de l'aigua

L'aigua passa per centenars de controls de qualitat fins que va a parar a les cases FOTO: Ethan Sykes (Unsplash)

Si el gust de l'aigua de la companyia no t'agrada, sempre pots provar aquests fàcils trucs que t'estalviaran diners, no tindran cost sobre el medi ambient i milloraran el gust. Omple una ampolla de vidre i fica-la una estona a la nevera abans de servir-la o bé deixa-la reposar fora de la nevera abans de consumir-la.

A més, has de saber que la qualitat de l'aigua està totalment garantida, ja que l'aigua passa per centenars de controls de qualitat fins que aquest recurs arriba a les cases.

 
Comentaris

Destaquem