La recaptació benèfica per la investigació en covid persistent ha recaptat 21.300 €

David Dalmau, director de la fundació, informa que ja han engegat el projecte d'investigació

El Teatre-Auditori Sant Cugat va acollir un concert benèfic el 6 d'octubre per recaptar fons per investigar la covid persistent. Amb l'espectacle, impulsat per la Fundació Docència i Recerca Mútua Terrassa i amb la col·laboració de l'Ajuntament, i les posteriors donacions han recaptat fina a 21.300 euros.

Més info: Gairebé 17 mil euros recaptats al concert benèfic contra la covid persistent

David Dalmau, director de la fundació, informa que ja han engegat el projecte d'investigació i iniciat la recollida de mostres de sang dels pacients portadors d’aquesta patologia per poder avançar en aquesta línia de recerca. Amb aquesta recollida de mostres, es vol poder identificar preventivament, a nivell genètic i/o metabòlic, quines persones tenen més probabilitats de patir la covid persistent.

A més, una altra de les iniciatives de la fundació és construir una estructura que permeti reconèixer i derivar els pacients a les diferents especialitats que necessiten. Fins i tot de rehabilitació física, per tornar a les condicions d’abans de l’episodi de Covid-19.

Més info: David Dalmau (Mútua Terrassa): “Les persones amb Covid Persistent se senten orfes"

D'ara endavant, l'objectiu és mantenir un "degoteig" d'ingressos per poder continuar la recerca: "La idea és arribar a tenir altres fonts de mecenatge per mantenir la investigació", diu Dalmau. "Tenim previst organitzar alguna altra iniciativa benèfica".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem