Una recepció institucional i un acte dels geganters, tret de sortida a Sant Medir

L'edició d'enguany de Sant Medir està molt marcada per la pandèmia de la Covid-19, però es faran actes per commemorar la celebració

Sant Cugat celebra aquests dies la festa de Sant Medir (3 de març), que enguany està alterada per la pandèmia de la Covid-19. Tot i això, l'Ajuntament ha organitzat alguna activitat per tal de commemorar la celebració. Una celebració que comença el dimarts, 2 de març, amb un acte institucional a l'Ajuntament de Sant Cugat, que se celebra a les 18.45 h a porta tancada, hi participaran representants del consistori santcugatenc i de l'Ajuntament de Barcelona, de l'EMD de Valldoreix, del consell de Ciutat, de les colles de Gràcia i de la Penya Regalèssia, que van ser escollits per l'organització de les festes de Sant Medir de Barcelona i la federació de les colles de Sant Medir.

Més info: La Penya Regalèssia, pregoners de Sant Medir 2021

Prèviament, el mateix dimarts 2 de març, a les 18 h, les puntaries 'Les noies del Vallès' fan entrega als Geganters de Sant Cugat d'un nou mocador per a la Marieta. Un acte que també se celebra amb presència de l'alcaldessa, Mireia Ingla, al Claustre del Monestir.

L’essència de Sant Medir també és al carrer, amb una exposició de fotografies antigues de l'aplec, distribuïdes en uns cubs de gran format a la plaça d’Octavià, plaça de la Vila i plaça de Lluís Millet, fins al 8 de març.

Sense aplec

El coronavirus ha obligat a modificar la festa de Sant Medir, que no comptarà amb la seva principal activitat, l'aplec a l'ermita. Sant Medir és dia important pels santcugatencs i per les santcugatenques, un dia que de ben segur enyorarem trobar-nos amb els nostres, passejar per la muntanya fins arribar al camp del miracle o  compartir el migdia amb amics i família en un entorn natural, ple d’activitats culturals. Aquest any, però, no podrem celebrar la Diada de Sant Medir com sempre, la COVID ens ho ha trastocat tot. Esperem el 2022 poder tornar a fer un bon aplec de Sant Medir amb totes les activitats tradicionals”, explicava la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, en un comunicat de l'Ajuntament.

Cal destacar que aquest any tampoc hi haurà banderers. El TOT va publicar en la darrera edició en paper que els Castellers de Sant Cugat exercirien aquest càrrec enguany, després de rebre una informació errònia per part de l'Ajuntament.

Les activitats de dimecres

En lloc de l'aplec, Sant Cugat gaudirà en primícia pel canal de YouTube de l’Ajuntament i per les xarxes socials,  el vídeo l'"Auca de Sant Medir (o les faves que van florir)". Es tracta d’una animació recitada a partir de l'auca original que va fer TRAÇ (estudi de grafisme de l’artista santcugatenc Joan Tortosa) l'any 1977, amb motiu del Congrés de Cultura Catalana. El vídeo podrà visualitzar-se a partir de les 10 h del matí.

A més, es manté el dia 3 de març el concert de Sant Medir,  que en aquesta ocasió serà càrrec del grup  The Ministers of Pastime amb la interpretació de  "La cambra de les meravelles d'Athanasius Kircher”.  Es farà a les 21 hores del dimecres, a l’església del Monestir i s’hi accedirà amb invitació.

Més info: La Penya Regalèssia, pregoners de Sant Medir 2021

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem