Reclamen més "unitat" entre el professorat pel poc seguiment de la vaga a Sant Cugat

La delegada de la Unió de Sindicats de Treballadors de l'Ensenyament de Catalunya a Sant Cugat, Marta Maza, lamenta la falta d'unitat en el seguiment de la vaga del sector educatiu

La vaga del sector educatiu, convocada pels sindicats USTEC, ASPEPC·SPS i CGT Ensenyament per reclamar que es reverteixin les retallades de l'inici de la crisi, està tenint poc seguiment a Sant Cugat. Segons dades aportades per la Unió de Sindicats de Treballadors de l'Ensenyament de Catalunya (USTEC), només un 20% dels docents han fet vaga durant el dijous 29 de novembre. D'altra banda, la vaga de l'alumnat ha variat en funció del centre: "Als centres on hi ha hagut més vaga de professorat, també hi ha hagut més vaga d'alumnes", ha dit Marta Maza, delegada de la Unió de Sindicats de Treballadors de l'Ensenyament de Catalunya a Sant Cugat.

Les xifres del seguiment de la vaga no han satisfet del tot a USTEC, que reclama "més unitat" entre el professorat. De totes maneres, segons Maza, des del sindicat estan "animats", i explica que la vaga no ha comptat amb un seguiment massiu "probablement perquè ja n'hi ha una convocada pel 12 de desembre".

Per altra banda, segons apunta l'Ajuntament, a les Escoles Bressol Municipal i a l'Escola Municipal de Música ningú ha fet vaga. Pel que fa a l'Escola Municipal d'Art, han fet vaga 3 dels 40 professors. En l'alumnat la vaga ha estat del 73%, (109 de 140).

Aquests són els motius de la vaga del sector educatiu:

Més info: El sector educatiu es prepara per una jornada de vaga

Més informació
 
Comentaris

Destaquem