Recollida de signatures per augmentar la seguretat després de diversos robatoris

Sant Cugat és la ciutat on, proporcionalment pel seu nombre d'habitatges hi va haver més robatoris l'any 2014, segons un estudi realitzat per UNESPA

Ignacio Rigau, el president de Noves Generacions del PP a Sant Cugat, ha iniciat una recollida de signatures per augmentar la seguretat a Sant Cugat després dels múltiples robatoris que s'han produït a la ciutat. La plataforma web de peticions Change.org ja compta amb més de la meitat de signatures necessàries.

Segons s'informa en la plataforma, Sant Cugat té la tercera ràtio policial global més baixa de tot Catalunya. Només per sobre de Tàrrega i Mollerusa la ciutat compta amb 1’84 policies cada 1.000 habitants (Policies Locals més Mossos d’Esquadra). De tal manera que tan sols es disposa de 72 agents del cos de Mossos d’Esquadra quan, d’aplicar-se la ràtio orientativa de 2’5 Mossos cada 1.000 habitants, aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2002, la ciutat comptaria amb prop de 220 agents.

Per tant, Sant Cugat només cobreix el 32% dels agents que ens correspondrien d’aplicar-se aquesta ràtio.

Un estudi realitzat per UNESPA indica que Sant Cugat del Vallès és la ciutat de més de 50.000 habitants on proporcionalment, pel seu nombre d’habitatges, hi va haver més robatoris durant l’any 2014.

Només durant els cinc primers mesos de l’any 2016 s’han produït 305 robatoris a domicilis front els 461 de tot l’any 2015, tenint en compte que encara no ha arribat l'agost, mes en què se solen disparar aquestes xifres. De mantenir-se aquesta tendència s'acabaria l’any amb més de 730 robatoris, el que suposa un augment de quasi el 60%.

Els veïns de Mira-sol, preocupats després dels 4 robatoris que s'han produït al barri en poc més de dos mesos, han hagut de contractar vigilància privada. En 60 dies han entrat a robar en 4 de les 10 cases d'un tram del carrer de Panamà. Els veïns explicaven al TOT que els Mossos d'Esquadra els han comunicat en un parell d'ocasions que no disposen dels efectius necessaris per fer front a la situació, ja que no podien tenir efectius per tot Sant Cugat donada l'extensió del terreny.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem