La primera resident d'un centre Amavir en vacunar-se amb la tercera dosi és de Sant Cugat

Segons les previsions, els centres de les seves residències acabaran l'administració de la tercera dosi de la vacuna contra la COVID-19 la setmana de l'11 d'octubre

La primera resident de la companyia a rebre la tercera dosi de la vacuna contra la COVID-19 ha estat Montserrat Tonisastre, d'Amavir Sant Cugat. Després d'ella, la inoculació ha anat arribant progressivament a tots els centres del grup de les diferents comunitats autònomes. S'espera que la setmana que ve s'acabi amb el procés.

Una tercera dosi per reforçar la immunitat enfront de la COVID-19 dels més vulnerables

A finals de mes de setembre els centres d'Amavir van començar a administrar als seus residents la tercera dosi de la vacuna enfront de la COVID-19 per reforçar la seva immunitat enfront d'aquesta malaltia, seguint així les pautes marcades per les administracions sanitàries.

Segons els especialistes en vacunologia, hi ha diverses raons que han portat a recomanar aquesta tercera dosi en les residències, entre elles el "perfil de major fragilitat" de les persones grans que viuen en elles, la "pluripatologia" que sovint pateixen i la mateixa convivència en "entorns tancats".

Equips especialitzats

En la major part de les comunitats on és present Amavir, la vacuna està sent administrada per part dels equips de suport a residències vinculats a Atenció Primària i Salut Pública dels corresponents governs autonòmics, tot i que a Madrid serà la mateixa companyia qui porti a terme el procés amb les vacunes subministrades per la Conselleria, havent creat per a això un equip específic de vacunació que es traslladarà a les residències.

Tots els residents amb pauta completa

El procés de vacunació enfront de la COVID-19 va començar el passat el 27 de desembre del 2020 amb l'arribada de les primeres dosis a la residència Amavir Faria, a Lanzarote (Canàries). Maria del Pilar Pérez, de 81 anys, es va convertir en la primera resident a rebre la vacuna.

Després de Faria, la vacuna va anar arribant progressivament a la resta de centres. La primera dosi es va administrar entre el 27 de desembre de 2020 i el 27 de gener de 2021. Per la seva banda, la segona dosi es va posar entre el 17 de gener i el 28 de febrer, dia en què es va donar per conclòs el període de vacunació en Amavir. La pràctica totalitat dels residents han estat vacunats, el que ha tingut un efecte molt positiu a l'hora d'afrontar la malaltia en les successives onades que s'han anat vivint al país.

 
Comentaris

Destaquem