Retirades 6 línies aèries ubicades a Collserola i que creuaven la C-16

L’operativa va comportar el tall de l’autopista, en tots dos sentits, durant 1 hora

Endesa ha retirat sis línies de mitjana tensió que passaven per la serra de Collserola. Les línies travessaven l'autopista C16, a l'alçada del peatge dels túnels de Vallvidrera, a Sant Cugat. Aquesta és una de les 37 actuacions que es realitzaran fins al 2019 i que formen part del conveni signat entre la Companyia i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, i amb una inversió total aportada íntegrament per Endesa de prop de 4,5 milions d'euros. Amb aquest pla, Endesa continua racionalitzant la xarxa aèria d'alta, mitjana i baixa tensió a Collserola, i la seva zona d'influència.


Amb un pressupost de 30.000 euros, la retirada ha consistit a desmuntar 6 trams de xarxa aèria de 25 kV que travessaven l'autopista i que tenien una longitud de 123 metres. Per fer-ho possible es va tallar la C16 una hora per motius de seguretat i un camió cistella col·locat al mig de la via va destensar els cables, va treure les grapes, va baixar-los a terra, els va tallar i els va desenganxar de les torres metàl·liques i es van recollir i en el seu lloc, s'ha estès una línia de baixa tensió.

4,5 milions en tres anys

la retirada ha consistit a desmuntar 6 trams de xarxa aèria de 25 kV que travessaven l'autopista i que tenien una longitud de 123 metres FOTO: Cedida

Endesa i el Consorci van signar l'any passat un conveni en el qual la companyia de la llum es compromet a invertir, fins al 2019, prop de 4,5 milions d'euros en la infraestructura i les instal·lacions elèctriques situades dins d'aquest espai.

El pla inclou, entre d'altres, la reducció d'un 19% del traçat aeri i la substitució d'un 21% del cablejat convencional per un nou sistema trenat que minimitza la seva presència en aquells punts on sigui impossible reconfigurar la xarxa o suprimir-la.

Els treballs del Pla Collserola

Els operaris en un moment dels treballs FOTO: Cedida

(maig’17) – Renovació tecnològica d’una línia de mitjana tensió a Molins de Rei.
(maig’17) – Retirada de 453 metres de cable i 12 aïlladors d’una línia a Sant Cugat.
(agost’17) – Retirada de 1,5 quilòmetres de cable, 4 suports i 42 aïlladors a cavall entre Barcelona i Sant Cugat.
(octubre’17) – Retirada de 7 suports de fusta, un transformador i cablejat aeri a Barcelona.
(octubre’17) – Retirada de 2 suports de fusta, 1 metàl·lic, cablejat aeri i 21 aïlladors a Sant Cugat.
(octubre’17) – Soterrament de 2 línies elèctriques, retirada de les escomeses aèries (5 torres metàl·liques, 336 metres de cablejat, 33 aïlladors i un centre de transformació), i instal·lació d’un nou centre de transformació, a Cerdanyola.
(novembre’17) – Renovació tecnològica de 24 aïlladors a una línia a Sant Just Desvern.
(novembre’17) – Renovació tecnològica de 180 aïlladors a una línia a Sant Just Desvern.
(desembre’17) – Retirada de 9 torres metàl·liques, 102 aïlladors, un transformador i gairebé 5 quilòmetres de cablejat aeri a Barcelona.

 
Comentaris

Destaquem