El risc de rebrot a Sant Cugat cau en picat i ja no és alt

Sant Cugat ha registrat la primera defunció per la covid-19 en una residència des de principis d'estiu

La situació de la pandèmia del coronavirus ha millorat de manera molt important a Sant Cugat. En una setmana, el risc de rebrot ha caigut en picat i la xifra de contagiats també s'ha reduït dràsticament després de tocar sostre a principis d'octubre. Una millora que contrasta amb l'empitjorament de la pandèmia en el conjunt del país.

Tot i això, entre el 8 i el 14 d'octubre es van registrar dues defuncions, una d'elles en una residència per la gent gran.

Entre el 13 i el 19 d'octubre s'han comptabilitzat 31 nous positius per la covid-19 a Sant Cugat. És la xifra més baixa des de l'agost i són un centenar de casos menys que durant la setmana del 29 de setembre, quan es va registrar la xifra més elevada des de l'inici de la pandèmia.

El risc de rebrot també s'ha disminuït dràsticament, després de tocar sostre a principis d'octubre amb més de 350 punts (a partir de 200 es considera un risc molt alt). A data de 18 d'octubre, la xifra ha caigut fins als 54 punts, la més baixa des del juliol. Això vol dir que després de setmanes amb un risc alt, actualment el risc de rebrot es considera baix.

La Rt (que indica la mitjana de persones que contagia un portador de la covid-19) també s'ha reduït, passant d'1,53 a finals de setembre a un 0,32 a 18 d'octubre. A més, una altra dada positiva és que el percentatge de positius de les PCR fetes ha caigut fins al 2,92%.

Dues defuncions

Tot i això, entre el 8 i el 14 d'octubre s'han registrat dues defuncions de santcugatencs pel coronavirus. A més, una d'elles s'ha produït en una residència de gent gran, cosa que no passava des de principis d'estiu. Des de l'inici de la pandèmia s'han mort 188 santcugatencs per la covid-19 i 1.631 han donat positiu.

Durant la setmana del 8 d'octubre també s'han hospitalitzat nou veïns de la ciutat. Actualment hi ha vuit santcugatencs ingressats a l'hospital per la covid-19, cap d'ells a l'UCI.

Situació a Catalunya

La millora de la situació a Sant Cugat contrasta amb l'empitjorament a nivell de país. Catalunya ha superat els 400 punts en el risc de rebrot aquest 18 d'octubre. Durant la setmana del 8 d'octubre es van registrar 757 ingressos a l'hospital, 143 a l'UCI i 109 defuncions.

En el Vallès Occidental el risc de rebrot s'ha situa sobre els 300 punts. Una xifra alta tot i que per sota dels 325 que va registrar una setmana enrere. En municipis de l'entorn de Sant Cugat com Rubí, Cerdanyola, Sabadell o Terrassa el risc de rebrot continua superant els 300 punts.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem