Romances: "Ens agradaria algun any no haver de fer aquesta campanya"

El Grup de Joves de la Parròquia de Sant Cugat coordina la campanya solidària 'Un nen, una joguina' des de fa 40 anys

Cristina Romances és membre del Grup de Joves de la Parròquia de Sant Cugat, entitat que coordina la Campanya solidària 'Un nen, una joguina' que té la finalitat que cap infant es quedi sense regal la nit de Reis. L’any passat es van beneficiar d’aquesta campanya 285 infants, fills de 182 famílies. Aquest any, la Campanya es fa del 27 de desembre fins al 2 de gener

La campanya solidària fa més de 30 anys que és vigent. Quina és la seva funció?

Aquest any és el 40è aniversari de la Campanya, que s'organitza juntament amb Càritas. És una campanya més extraordinària de les que es fan normalment, ja que les joguines no són una necessitat bàsica. Tot i això, les joguines també formen part de la il·lusió i fan que els nens se sentin integrats. Per tant, quan el dia 8 els nens arribin a l’escola puguin dir que els reis també han pensat en ells.

Quina és la tasca que feu els voluntaris del Grup de Joves de la Parròquia de Sant Cugat?

Nosaltres l'únic que gestionem és la recollida de regals, tota la publicitat de la campanya i fer els regals pels nens. Càritas és l’enllaç amb les famílies, ells són qui gestionen les dades i posen els requisits.

Hi ha algun canvi respecte l’any passat?

Com tots els anys ha funcionat bastant bé, de moment, no hi ha cap novetat. Cada nen segueix rebent com sempre dues joguines i un llibre.

Totes les famílies se’n poden beneficiar?

Les famílies que reben els regals són les famílies de Càritas, normalment són les mateixes que necessiten ajuda amb els aliments. Així que d’entre les famílies que tenen fills entre 0 i 13 anys se'ls hi dona aquest ajut extra pel Nadal.

Els nens i nenes inscrits tenen garantit el seu regal?

Sí, tots els nens i nenes tenen garantit el seu regal. Els infants fan una carta als Reis i dins de la carta ens diuen que els hi agrada, d'acord amb això intentem adequar-nos a l’infant perquè tampoc els coneixem. 

Quin és el mètode que utilitzeu per seleccionar i entregar els regals?

Els regals els entreguem directament als pares, és a dir, els pares venen uns dies abans a recollir els regals a la Parròquia. No emboliquem els regals perquè així els pares també poden veure els regals que els hi faran als seus fills i també se sentiran, en certa manera, part del procés de ser Reis que també és important. Altres anys sí que els voluntaris havien anat disfressats de Reis a les cases, però durant els anys de crisi va augmentar el nombre de famílies que rebien aquesta ajuda i, logísticament, no es podia fer, ja que era una mica inviable.

Accepteu tot tipus de joguines?

Les joguines, com que van dirigides a infants de molts rangs d'edat, intentem que no siguin ni bèl·liques ni sexistes, pel fet que també volem transmetre uns valors amb aquestes joguines. Cal afegir que sobretot ens costa aconseguir regals pels preadolescents, ja que la gent no acostuma a pensar a donar un regal per a un nen o nena d’entre 12 o 13 anys.

Com ho feu per aconseguir les joguines? Col·laboreu amb alguna entitat?

Aquí a Sant Cugat hi ha un seguit de botigues que ja fa molts anys que col·laboren amb la campanya. Pel que fa als voluntaris, tothom qui vulgui participar en portar regals o en ajudar a fer els lots pels infants està convidat.

A on es poden portar els regals?

Durant tot el mes de desembre, la gent que vulgui pot anar a comprar joguines o llibres a aquestes botigues, que són: llibreria Alexandria, llibreria Pati de llibres, llibreria Paideia, Els Tres Reis, La Festa, Eureka Kids i la Papereria Planas.


Les botigues els emmagatzemen i nosaltres els anem a buscar. Si no, la gent també pot venir a portar-los a la Casa Abacial del 27 al 2 de gener, de les 10 a les 13 hores i de les 5 a les 8 hores.

Des del Grup de Joves de la Parròquia preteneu l’any vinent seguir amb la Campanya?

Ens agradaria algun any no haver de fer aquesta campanya perquè no sigui necessària, però la idea és que mentre que es necessiti volem continuar endavant amb la campanya.  

Més informació
 
Comentaris

Destaquem