La rua dels Tres Tombs a Sant Cugat incorpora tots els protocols de benestar animal

L'organització de la rua incorpora el recent protocol de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona i el de la Federació Catalana dels Tres Tombs

L'organització de la rua dels Tres Tombs a Sant Cugat del Vallès, que se celebra aquest diumenge, 19 de gener, en honor a Sant Antoni, incorpora a partir d'enguany el recent protocol de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona i el de la Federació Catalana dels Tres Tombs sobre els aspectes relacionats amb la seguretat i el benestar dels animals que hi participen.

Més info: Sant Cugat es prepara per a la Festa de Sant Antoni

Per donar compliment als requisits, l'Ajuntament ha contractat diferents empreses, com ara la Comissió de Festes de Sant Antoni, que aportaran els cavalls, els materials de producció de la festa i el personal veterinari necessari.

 

També disposarà abeuradors per als animals tant a la sortida (parc de Ramon Barnils) com a l'arribada (plaça de Barcelona), així com del material i personal necessari en cas que s'hagués de recollir algun animal accidentat. Finalment, l'Ajuntament compta amb el control d'una veterinària col·legiada de la ciutat.

D'acord amb aquests protocols, el personal veterinari haurà de:

  • Supervisar l'adequat transport dels animals i que la seva càrrega i descàrrega es faci amb cura.
  • Controlar que la documentació, tant de l'animal com de les instal·lacions d'on prové, són correctes.
  • Assegurar que cap animal no està sota els efectes de sedants o estimulants.
  • Comprovar que tant la càrrega que porten els animals com la seva fixació és la correcta.
  • Supervisar els comportaments dels animals durant tot el recorregut per tal d'identificar signes d'incomoditat o dolor.
  • Evitar que el so de les bandes de música o de megafonia es projecti directament sobre els animals i no permetre l'ús de pirotècnia o trabucs.
  • Revisar el recorregut per comprovar que els animals no puguin relliscar o lesionar-se.
  • Vetllar pel benestar dels cavalls durant tota la seva participació en la festa.

La celebració de Sant Antoni a Sant Cugat

Sant Cugat viurà tres dies d'activitats al voltant de la festivitat de Sant Antoni, festivitat de la qual el Club Muntanyenc en seran els banderers. Així, divendres, dia del sant, a les 9 del matí, els actes començaran amb l'ofici solemne al Monestir, i a la tarda, a la plaça del Coll, es faran diferents activitats, com el muntatge d'un carro de traginer.

Més info: El Club Muntanyenc, banderer de Sant Antoni

Ja dissabte, dia 18, se celebrarà la Festa dels Foguerons a la plaça Barcelona, on també s'instal·larà durant el cap de setmana el Mercat de Traginers. I diumenge, serà el torn de la rua dels Tres Tombs.

 
Comentaris

Destaquem