Rueda: “Hi ha còctels que defineixen molt bé l’ànima de qui l’ha fet ”

Dr. Lagarto és una cocteleria que ha aconseguit esdevenir una referència a àmbit estatal, arribant a participar a Fibar i Alimentaria

Des del 2001, Dr. Lagarto està present en la vida de l’oci santcugatenc. En tot aquest temps, com qualsevol persona, la cocteleria ha evolucionat i madurat, tant en el servei com en el producte que s’ofereix. Roger Rueda, el seu fundador i l’alma mater de Dr. Lagarto ens parla sobre el món del còctel i el paper del seu local en el panorama estatal.

Quan va néixer Dr. Lagarto?

La cocteleria va néixer el 2001 però va patir una transformació l’any 2012. Després d’estar vivint un temps a Londres, vaig conèixer més formes de viure el món del còctel i, quan vaig tornar, vaig decidir anar més enllà amb Dr. Lagarto. Amb la renovació, el còctel es va fer molt més evident i es va convertir en protagonista clar del local.

Existeixen locals semblants a Sant Cugat?

Tal com s’entén Dr. Lagarto, no hi ha cocteleries a la ciutat. Les poques que hi ha hagut, per desgràcia han desaparegut. Dr. Lagarto és el local que més ha evolucionat fins a convertir-se 100% en una cocteleria. Ara mateix, som els únics especialistes en còctels.

Què us diferencia d’altres locals?

El factor principal que ens fa únics és el coneixement que tenim en cocteleria. L’equip de Dr. Lagarto, l’Àlex, l’Ezequiel i jo, tenim formació que ens permet aconsellar els clients i oferir-los coses diferents i noves. Volem primar el coneixement i el compromís en allò que estem fent.

Qui fa viure Dr. Lagarto?

Som tres persones. L’Ezequiel és el nostre cap de barra que ens aporta una visió molt americana del món del còctel. Ell és argentí i allà hi ha molta cultura de rom, bourbon i whisky. L’Àlex és el més jove de tots tres i encara s’està formant. Tot i això, té molts coneixements que li permeten aconsellar perfectament els nostres clients. I finalment, jo em podria definir una mica com l’alma mater d’aquest projecte: sóc bàrman vocacional i el gestor del local.

Com heu aconseguit esdevenir una referència a escala estatal?

Doncs gràcies al compromís. He guanyat un parell de concursos que han fet que les marques i els experts en cocteleria es fixin en nosaltres.  L’Ezequiel, a més, és finalista nacional d’un concurs de maridatge amb whisky. A més, aportem una visió molt personal del còctel, de la mateixa manera que un cuiner vol mostrar el seu punt de vista del món de la cuina.

Heu participat a diverses convencions.

En l’àmbit personal, com a Roger Rueda, he participat en diversos tallers i cursos arreu d’Espanya. També m’han convidat a Fibar, una de les fires de cocteleria més importants, per aportar la meva experiència en cocteleria. També vaig participar en la secció de cocteleria d’Alimentaria, on vaig aportar el meu punt de vista sobre el whisky japonès, i en diversos treballs amb marques.

Hi ha cultura de còctel a Sant Cugat?

Nosaltres veiem dues realitats: per una banda tenim clients amb força experiència que et demanen el seu Dry Martini, un Old Fashioned o un Gimlet. Aquest és un públic d’uns 30 anys o més i que ja té experiència en el món de la cocteleria. D’altra banda, també veiem que existeix un públic inexpert que ve a Dr. Lagarto per descobrir aquest mundillo i deixar-se aconsellar.

Quina és la vostra oferta?

Doncs tenim una carta no excessivament llarga, però molt treballada, que compta amb dues parts: una part amb còctels clàssics on oferim les receptes de tota la vida i una segona on podem trobar el que seria cocteleria d’autor. Aquí hi ha receptes molt més treballades i personals on es pot veure fins i tot l’ànima de la persona.

Teniu alguna especialitat?

Doncs comptem amb la cocteleria clàssica que sabem adaptar al gust del client, però la ginebra i el whisky són les nostres passions.

Es pot gaudir de la millor cocteleria d’autor a Dr. Lagarto FOTO: Artur Ribera

 
Comentaris

Destaquem