contingut promocionat
VITALDENT

S’han d’empastar les dents de llet i altres dubtes d'odontologia

Els odontòlegs especialistes responen als vostres dubtes sobre la salut bucodental

En nens, s’han d’empastar les dents de llet?

Encara que cada cas requereix un diagnòstic personalitzat, com a norma general, sí que és recomanable empastar les dents de llet per eliminar càries i evitar així infeccions, inflamacions, dolor o altres molèsties derivades. Una dent de llet cariada i no tractada pot afectar la dent definitiva.

Les càries són hereditàries?

Sempre hi ha una predisposició genètica. Els pares poden transmetre als seus fills la composició bacteriana de la seva boca i això pot augmentar la predisposició a patir càries. Però, una correcta higiene i visites periòdiques a l’odontòleg ajudaran a protegir la boca.

És contagiosa la càries?

Sí, especialment en el cas dels nadons. Els bacteris que provoquen la càries poden ser transmesos amb més facilitat ja que els nadons neixen amb la boca estèril. Els bacteris poden transmetre’s de múltiples formes: saliva, aliments, etc.

Hi ha alguna alternativa a l’endodòncia?

Desgraciadament, no. L’alternativa és l’extracció, però no hi ha res millor que la pròpia dent. Per això, les revisions periòdiques per detectar la càries abans que afectin la polpa són imprescindibles.

Puc perdre les peces dentals per una malaltia periodontal?

Per descomptat. De fet, la periodontitis, que és l’etapa més avançada de la malaltia periodontal, és la principal causa de la pèrdua de peces dentals en adults.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem