S'ultima una ordre per tancar els centres educatius a partir del dilluns pel coronavirus

Per tal de prevenir el risc de contagis, la Generalitat prepara una ordre per dictar el tancament d'escoles i instituts a partir del dilluns

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ultima una ordre per tal que els centres educatius de Sant Cugat i de la resta de Catalunya tanquin a partir del dilluns 16 de març, amb l'objectiu de fer front al risc de contagis de coronavirus, segons publica La Vanguardia. L'ordre, dictada pel conseller d'Educació, Josep Bargalló, segueix en la línia ja adoptada pels governs del País Basc i la Comunitat de Madrid.

Per la seva banda, la coordinadora d'Associacions de Famílies d'Alumnes de Sant Cugat resta a l'espera de la confirmació oficial per emprendre mesures, però destaquen que "hi ha famílies per les quals pot ser un inconvenient perquè han d'anar a treballar, etc". De totes maneres, destquen que pensaran en mesures concretes una vegada s'hagi fet oficial el tancament d'escoles.

Coronavirus a Sant Cugat

Sant Cugat està notant de manera important l'impacte del coronavirus. Durant l'11 de març es van notificar dos casos positius a la ciutat: un alumne d'Esade, que ha suspès la classes; i un pare de l'Avenç, que ha quedat confinat amb la seva família.

 

Més info: Una família de l'Avenç confinada per coronavirus

També el sector empresarial i hoteler ho estan patint. A més, a Sant Cugat s'han suspès tots els actes amb més de mil persones i, entre altres, s'ha cancel·lat el mercadet dels dijous i la programació del Teatre-Auditori pel cap de setmana.

Més info: Les empreses de Sant Cugat, "molt preocupades" per l'impacte del coronavirus

 

Els supermercats també han notat l'efecte del coronavirus i ja s'han vist prestatges buits, tot i que les cadenes han garantit l'abastiment d'aliments.

Més info: Els supermercats santcugatencs noten l'efecte del coronavirus

 
 
Comentaris

Destaquem