Sabies que l'acupuntura tracta els trastorns del llenguatge i les emocions?

Qui pateix una afàsia presenta les seves pròpies peculiaritats, gustos, interessos i els seus records

El fet de no poder establir comunicació oral, no poder expressar-se i en molts casos, no poder entendre el què volen dir els altres, provoca una sensació molt descoratjadora. És el cas de les afàsies, trastorns del llenguatge causats per danys cerebrals posteriors a traumatismes, ACVs, Alzheimer i Parkinson entre d’altres afeccions. Com pal·liar aquesta situació? Hi ha dos aspectes a tenir en compte: d’una banda l’actuació directa sobre la persona afectada, procurant-li un tractament terapèutic adequat i, de l’altra, l’assessorament a la família que, lògicament, va molt desorientada en la situació adversa que li ha esdevingut de cop. Un tractament que es pot fer a través de l'acupuntura.

L’enfocament d’aquest tractament es fa atenent a les emocions, perquè des de l’emoció sentim i desitgem i, com a conseqüència, actuem. Com recentment va publicar el Dr. David Bueno, qualsevol cosa que aprenem que estigui vinculada a una emoció té moltes més possibilitats d’acabar formant part de la nostra memòria de llarga durada.

Qui pateix una afàsia presenta les seves pròpies peculiaritats, gustos, interessos i els seus records. És a dir, les pròpies emocions. Tots tenim unes músiques, pel·lícules, actors, que ens evoquen uns records importants en la nostra vida sobre els que ens agradaria parlar. Perquè són els nostres records.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem