Salut deixa de fer obligatori l'ús de la mascareta en els centres assistencials

La pressió assistencial als serveis d'urgències hospitalaris s’ha estabilitzat i als d’atenció primària ha baixat

El Departament de Salut ha decidit suprimir l’ús obligatori de la mascareta en els centres sanitaris i sociosanitaris donada la millora de la situació epidemiològica general. La mesura serà efectiva a partir del dimarts 30 de gener a mitjanit, però, tal i com es fa des de juliol de 2023, se seguirà recomanant l’ús correcte de la mascareta homologada en alguns casos en persones que presentin símptomes compatibles amb alguna malaltia respiratòria.

Situació actual

Durant la quarta setmana epidemiològica del 2024, del 22 al 28 de gener, la incidència d'infeccions respiratòries agudes (IRA) ha disminuït. Actualment, la taxa d'IRA és de 626 afectats per 100.000 habitants i un total de 49.369 casos registrats, segons les dades del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions de Catalunya (SIVIC).

L'onada epidèmica de grip ha superat el seu pic fa dues setmanes i la transmissió es manté moderada, amb una incidència estimada de 206 (171-241) casos per 100.000 habitants. A més, la incidència de grip A en la població pediàtrica ha disminuït després del pic detectat la setmana anterior, sense un augment notable de la grip B.

La incidència estimada de la COVID-19 continua disminuint, amb 35 (18-52) casos per 100.000 habitants, així com els ingressos hospitalaris, amb 385 persones ingressades en llits convencionals i 15 a l’UCI, menys que la setmana anterior.

Pel que fa al virus respiratori sincicial (VRS), la seva incidència s'estabilitza per sota del nivell basal, amb una tendència clara a la finalització de l'onada epidèmica i una incidència estimada de 44 (25-63) casos per 100.000 habitants.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem