Sant Cugat acull un concert benèfic per la covid persistent

El prestigiós Quartet Casals, protagonista del concert, actuaran per primera vegada a Sant Cugat

El Teatre-Auditori Sant Cugat acollirà un concert benèfic per recaptar fons per investigar la covid persistent. L'espectacle, impulsat per la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa i amb la col·laboració de l'Ajuntament, serà el 6 d'octubre a les 20 hores i tindrà com a protagonista el reconegut Quartet Casals. Tota la recaptació servirà per impulsar estudis sobre aquesta malaltia, que afecta entre el 5 i el 20% de les persones que han passat la covid. Les entrades es poden adquirir per internet i es pot fer una donació a través de Mútua de Terrassa.

Amb el lema de La Recerca és Vida, els fons recaptats en el concert han de servir per ajudar a millorar l’atenció i tractament de les persones amb Covid i covid persistent. Detectar persones amb la simptomatologia, avaluar les seves necessitats mèdiques, crear proves diagnòstiques i valorar l'opció terapèutica més escaient per a cada pacients són alguns dels objectius més concrets. "Les persones amb covid persistent se senten orfes i perdudes", ha explicat el doctor David Dalmau, director de la Fundació.

David Dalmau: "La gent en general no és prou conscient"

La covid persistent, que es dona quan alguns símptomes perduren després de tres mesos de patir la malaltia, provoca conseqüències com fatiga, falta d'aire, alteracions neurològiques, dolor muscular o alteració del gust i olfacte. "Donen molts problemes a nivell personal i laboral", detalla Dalmau, que afegeix: "La gent en general no és prou conscient". Tot i que afecta entre un 5 i un 20% de les persones que han patit covid, les que patiran més conseqüències i es veuran afectades en el seu dia a dia són sobre el 5 i el 7%. Una de les problemàtiques és que els professionals tampoc tenen prou informació ni estructura per tractar els malalts i una de les peticions és que es creïn unitats específiques en els hospitals.

Antoni Abad, president de la Mútua de Terrassa, ha destacat la col·laboració amb l'Ajuntament per impulsar un "acte benèfic, cultural i científic". "És imprescindible teixir aquestes aliances, sols no ens en sortirem", ha destacat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, que ha recordat els "moments molt complicats" que es van viure amb la pandèmia.

El Quartet Casals

Més enllà del fi benèfic, el concert també és una proposta cultural de primer nivell. El Quartet Casals, fundat el 1997 i amb una gran projecció en l’àmbit internacional, actuarà per primera vegada a Sant Cugat. Oferirà una actuació basada en dues peces clau del repertori cambrístic amb obres de Haydn i Brahms. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem