Sant Cugat alça la veu contra les violències masclistes

"El balanç que portem d'any és estremidor, quinze dones han resultat assassinades a Catalunya", ha denunciat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla

Sant Cugat ha fet sentir la seva veu contra les violències masclistes aquest 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. El Celler Modernista s'ha omplert amb l'acte institucional per recordar les víctimes i empènyer a tota la societat per implicar-se en la seva eradicació. Cal recordar que les violències masclistes han augmentat durant el 2021 a Sant Cugat, amb més dones ateses que mai. Aquest dijous hi ha una manifestació convocada a partir de les 19.30 hores a la plaça de Lluís Millet

Més info: Les violències masclistes augmenten a Sant Cugat

"El balanç que portem d'any és estremidor, quinze dones han resultat assassinades a Catalunya i avui també serveix per recordar-les a totes. Dones que han mort pel simple fet de ser-ho", ha denunciat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, que ha insistit: "No superarem aquesta xacra social si cadascú de nosaltres no és conscient d'aquesta emergència que fa segles que duren". "Hem de ser més exigents que mai amb qualsevol acció o paraula que pugui significar violència masclista", ha reclamat.

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha denunciat que "les violències masclistes són estructurals", conseqüèncai "d'un sistema d'opressió que cal eliminar de socarrel". Per fer-ho, ha assenyalat, cal un gran treball de prevenció que comença en la infància a través de la cooeducació sense "diferències per gèneres". 

"No podem continuar consentint que les dones visquem amb por"

Regidores dels diferents partits municipals han llegit un manifest conjunt per exemplificar el rebuig de Sant Cugat a les violències masclistes. "Destacar l’impacte i la indignació que ens generen les violències sexuals, que ens sacsegen intensament. Des d’aquí, avui 25N, volem reiterar tot el suport i empatia amb les supervivents i el seu entorn. No podem continuar consentint que les dones visquem amb por, amb la nostra llibertat coartada per l’amenaça d’unes agressions sexuals que ja haurien d’estar desterrades d’una societat democràtica i lliure. Les violències sexuals atemptant al principi de llibertat individual", han proclamat.

La commemoració del 25N ha servit també per posar de manifest les múltiplies violències que afecten les dones i que ara estan recollides en la nova llei contra la violència de gènere. "És esfereïdor veure com la tipologia de violències masclistes es va diversificant", ha lamentat Núria Gibert. La violència vicària contra els fills de les dones, la violència digital a través de les xarxes socials, la violència psicològica o a l'àmbit laboral en són només uns exemples.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem