Sant Cugat reclama una escola especial durant el Dia de les Persones amb Discapacitat

El municipi ha preparat una vintena d'activitats entre el 26 de novembre i el 3 de desembre pel celebrar aquesta data internacional

Una vintenta d'entitats relacionades amb les persones amb discapacitat han reclamat la necessitat d'una escola especial a la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat aquest diumenge 3 de desembre a la plaça d'Octavià. Sota el lema "som especials com tothom" el text ha tingut tres punts clau: el primer, ha reivindicat el dret a l'educació a través de la necessitat d'una escola per als 305 infants amb discapacitat i un centre de recursos dins del municipi a causa que els centres d'aquest tipus més propers a Sant Cugat es troben a Rubí i Terrassa. El segon punt del manifest ha parlat sobre el dret a la inserció laboral, el text ha reclamat més places per a funcionaris amb discapacitat i més recursos per als centres especials de treball. Finalment, les entitats han reclamat el dret a una vida independent a través d'un habitatge digne que tingui en compte les necessitats de les persones amb discapacitat.

Amb motiu d'aquest dia internacional, la plaça d'Octavià s'ha omplert amb activitats i tallers per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Les entitats han participat amb activitats com ara: un taller de zumba a càrrec del Grup Catalonia que ha animat a ballar al públic, el concert de Árboles Amarillos i un showcooking inclusiu en directe. A més la plaça santcugatenca s'ha omplert de parades i tallers de les diferents associacions on ensenyaven a caminar i utilitzar un bastó de cec o a cordar-te unes sabatilles o una camisa amb una sola mà.

Josep Maria Vallès, alcalde de Sant Cugat, considera que s'ha de treballar per fer el municipi el més inclusiu possible: "Hem de treballar perquè Sant Cugat sigui el més inclusiu possible, no només treballant des de la societat civil, des de les empreses o des de l'administració millorant les condicions sinó que s'ha de visibilitzar per conscients de les dificultats que comporta ser diferent". Pel que fa a les reivindicacions del manifest, Vallès ha comentat que es poden fer coses des de l'Ajuntament: "Hem creat aquest comissionat, que és transversal i que té una mirada cultural, esportiu i d'interacció amb les entitats que necessiten ajuda per millorar les seves condicions".

WhatsApp Image 2023 12 03 at 16.10.02

 

WhatsApp Image 2023 12 03 at 16.10.01

 

WhatsApp Image 2023 12 03 at 16.09.57

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem