Sant Cugat celebra el Dia de la Gent Gran repartint 2.000 pancartes per penjar en balcons

En les pancartes, que es repartiran entre la ciutadania, s'hi podrà llegir el lema: "Jo estimo la gent gran"

Sant Cugat commemmora, l'1 d'octubre, el Dia Internacional de la Gent Gran. Una commemmoració que enguany serà diferent per culpa de la Covid-19: "Enguany és doblement rellevant, perquè ha hagut de ser diferent i perquè toca molt parlar de la gent gran, en els moments que estem", ha explicat la tinent d'Alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Núria Gibert, qui ha destacat que "tenim una responsabilitat vers a un col·lectiu que ho ha passat molt malament", referint-se als mesos de la pendèmia.

"Jo estimo la gent gran"

Davant la impossibilitat de realitzar activitats, l'Ajuntament celebrarà el Dia de la Gent Gran de forma diferent: "Volem reivindicar el paper de les persones grans en la nostra societat", apunta Gibert. Per això, es repartiran 2.000 pancartes perquè la ciutadania les pengi als seus balcons, amb el lema: "Jo estimo la gent gran". Aquestes pancartes es repartiran en diferents punts del territori santcugatenc, per arribar a tots els districtes, davant dels casals de la gent gran.

 

Un manifest amb la pandèmia molt present

En l'acte de presentació del Dia de la Gent Gran, Joan Cortadellas, president de la Llar d'Avis de la Parròquia, ha llegit el manifest que la Taula de la Gent Gran ha preparat per a aquest any: "Aquest any estem tristos perquè hem perdut familiars i amics, i decebuts perquè hem pogut comprovar que la societat no ens ha fet cas", inicia el manifest, tot afegint que "la Covid-19 ha destapat la deficiència d'atenció cap a la gent gran".

Un manifest que també ha tingut en compte el patiment de les residències durant la pandèmia: "Hi ha residències amb nivells molt baixos d'atenció i capacitació tècnica", ha llegit Cortadellas. A més, ha reclamat més suport de les administracions públiques: "Els casals i entitats han de poder obrir les portes amb el suport de l'administració pública".

 

D'altra banda, Juan Merino, del Casal d'Avis de la Floresta, ha volgut enviar també un missatge reivindicatiu: "Volem que la gent gran s'equipari sempre als altres col·lectius".

Paper dels mitjans

Cal destacar que diferents mitjans de Sant Cugat participen activament en el Dia Internacional de la Gent Gran, com el TOT, TV Sant Cugat o Cugat.cat. El TOT Sant Cugat, per exemple publica un ampli reportatge sobre la gent gran en l'edició en paper del divendres, 25 de setembre.

 

 

 

 
Comentaris

Destaquem