Sant Cugat celebra la Setmana de la Gent Gran

El 12,52% de la població local supera els 65 anys d'edat

Coneguda com la ciutat dels nens, Sant Cugat, també amaga un altre aspecte menys conegut com a ciutat de la gent gran. Els majors de 65 anys, suposen un grup format per 10.996 persones, segons les dades oficials més actualitzades, les del 2015. Si ens fixem en aquestes xifres de l'any passat, els nens representen el 20,32% dels habitants, seguit del grup més ampli, els santcugatencs d'entre 15 i 64 anys, el que suposa 67,16% de la població i en darrer lloc els veïns de més edat que és d'un 12,52%.

La importància que la gent gran té al municipi i el moviment que generen ho corroboren les 11 residències instal·lades a la ciutat per donar-los servei, els cinc Casals de la Gent Gran que hi ha entre Sant Cugat, Valldoreix i els districtes, a més la Llar d'avis de la Parròquia i el Xalet Negre, l'equipament municipal de la plaça d'en Coll que té com a objectiu oferir activitats de promoció d'iniciatives adreçades a la gent gran.

Els sèniors també compten amb associacions especialment creades per aquesta franja d'edat com l'Aula de la Gent Gran, Amics de la Gent Gran, la secció local de Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya, Delta Gent Activa, Wise People, la Coral Tardor, Marxosos del Vallès, la Coordinadora Interinstitucional d'Atenció a l'Ancianitat (CAVIS) i Maria Cuberes Gallart i Antonio Donlo Aquilué Fundació Privada. A banda diverses associacions compten amb seccions específiques per les edats més adultes com és el cas dels Joves Jubilats (JJ) de l'Ateneu Santcugatenc, el Banc del Temps, la Coral o el grup de Boixets de La Unió Santcugatenca. Paral·lelament el grup de santcugatencs que superen els 65 anys compten amb la Taula de la Gent Gran, per fer propostes de millora a l'Ajuntament.

Setmana de la Gent Gran

A més, la ciutat celebra cada any, i, des de fa onze, la Setmana de la Gent Gran. Aquest programa d'activitats pensat per i per als majors de 65 anys, però oberta a tota la ciutadania, s'engega aquest dimarts 27 de setembre i finalitzarà el 30 amb propostes tan diverses com música, teatre, un taller i, per primer cop, unes Olimpíades entre residències. La setmana se celebra coincidint amb el dia de la Gent Gran, l'1 d'octubre i té com a objectiu "visualitzar que fa la gent gran tot l'any i fomentar un envelliment actiu", apunta Susanna Pellicer, tinent d'alcalde de Serveis a la Ciutadania.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem