Sant Cugat celebra ser una 'ciutat integradora' en el 50è aniversari de Jeroni de Moragas

La cooperativa ha celebrat el seu mig segle amb la cultura popular i les persones que han fet possible aquests 50 anys de trajectòria

El Taller Jeroni de Moragas ha bufat espelmes, i és que l'entitat està celebrant el seu mig segle de vida aquest 2023. És per això que la cooperativa, que treballa per la inclusió social de persones adultes amb diversitat funcional, ha volgut reunir-se amb la ciutadania per celebrar els 50 anys de trajectòria, en una jornada emotiva i plena d'homenatges, celebrada el dissabte 11 de març.

Acte institucional amb motiu del 50è aniversari del Taller Jeroni de Moragas. FOTO: Bernat Millet.


El tret de sortida de la celebració ha estat una trobada de cultura popular, en la qual diferents entitats no han volgut faltar en aquest homenatge a la diversitat i a la inclusió. Amb això, els Bastoners de Sant Cugat, els Geganters de Sant Cugat, els Caparrots de Sant Cugat, l'Escola de Música Tradicional, l'Esbart Sant Cugat, el Grup Mediterrània, els Diables de Sant Cugat i els Trabucaires de Sant Cugat han assistit en La festa de l'Aplec de Sant Medir, un acte commemoratiu amb el qual el Taller Jeroni de Moragas ha volgut representar l'experiència de ser l'entitat banderera de l'Aplec de Sant Medir.

Acte commemoratiu  'La festa de l'Aplec de Sant Medir', a càrrec del Taller Jeroni de Moragas. FOTO: Bernat Millet.

Acte commemoratiu 'La festa de l'Aplec de Sant Medir', a càrrec del Taller Jeroni de Moragas. FOTO: Bernat Millet.


En acabar la trobada de cultura popular, la cooperativa ha reunit a familiars, usuaris, treballadors i representants polítics en el Claustre del Monestir per retre homenatge a totes aquelles persones que han fet possible els 50 anys de trajectòria del Taller Jeroni de Moragas. Durant l'acte, la presidenta del Taller Jeroni de Moragas, Catherine Cope, ha demanat als presents que participin en la inclusió: "El Taller Jeroni de Moragas és un projecte de vides, il·lusions, fites, amors i desamors, batalles, triomfs, frustracions i alegries. Hem obert el camí durant molts anys, però encara queda molt camí, i és que la integració no és només cosa nostra, sinó de tots. Les persones per les quals treballem no volen un tracte especial, sinó que la gent entengui que poden tenir una vida plena, que poden decidir. Són persones amb molt talent, resilients i que sovint s'enfronten a obstacles"

Més info: El Taller Jeroni de Moragas celebra el seu 50 aniversari

En l'acte d'homenatge, a més, han participat diferents usuaris, els quals han explicat les seves experiències i han destacat l'autonomia que han guanyat. A més, alguns dels familiars han agraït la feina del Taller Jeroni de Moragas i han assenyalat com la societat avança cap a la integració i inclusió. Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC), ha volgut lloar la trajectòria de la cooperativa santcugatenca: "El Taller Jeroni de Moragas és un referent per moltes famílies i associacions,i no només per la feina que fan dia a dia, sinó perquè s'integra en tots els àmbits de la ciutat. Hem de garantir que totes les persones tinguin els mateixos drets i deures i encara ens queda molt d'aprendre de vosaltres, perquè serem una millor ciutat si podem comptar amb tots vosaltres".

Acte institucional amb motiu del 50è aniversari del Taller Jeroni de Moragas. FOTO: Bernat Millet.

Acte institucional amb motiu del 50è aniversari del Taller Jeroni de Moragas. FOTO: Bernat Millet.


A més, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha assistit també en el 50è aniversari del Taller de Moragas ha valorat totes aquelles entitats que, com la cooperativa, han treballat per la transformació de la societat: "El Taller Jeroni de Moragas va tenir el repte fa 50 anys de trencar els prejudicis i estem molt contents i satisfets de veure que diferents entitats arreu del país han construït aquest model, basat en la iniciativa social i amb la fortalesa de la societat civil. Hem de treballar perquè hi hagi una inclusió plena, amb feines pagades i dignes que permeti la independència i la vida en comunitat de les persones amb discapacitat. I amb la recent aprovació dels pressupostos fem un pas endavant per a les polítiques d'inclusió".

Finalment, el colofó dels actes de celebració ha estat la inauguració de l'exposició fotogràfica Taller Jeroni de Moragas, 50 anys, 50 fotos, una exposició en el qual s'ha volgut deixar testimoni dels 50 anys de trajectòria del Taller Jeroni de Moragas.

L'alcaldessa Mireia Ingla (ERC) i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, . FOTO: Bernat Millet.

L'alcaldessa de Sant Cugat,Mireia Ingla (ERC), i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, han inaugurat l'exposició fotogràfica 'Taller Jeroni de Moragas, 50 anys, 50 fotos'. FOTO: Bernat Millet.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem